Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLJEDNJI PRIZORI TINE TURNER PRIJE SMRTI: Tada se obratila javnosti zbog posebnog razloga i više je nismo vidjeli

Glazbena diva Tina Turner napustila nas je u 84. godini života, a ovo je njezin posljednji video iz 2021. godine.

 Posljednja fotografija Tine Turner Izvor: Profimedia, B J Dorman/Shutterstock Editorial

Sinoć je svijet pogodila tužna vijest - legendarna i nezamjenjiva Tina Turner napustila nas je u 84. godini života nakon duge borbe s teškom bolešću. Kraljica rock and rolla iza sebe je ostavila bezvremenske hitove, a život ove dive nevjerojatna je priča kakva se nije mogla dogoditi ni na filmu.

'Tina Turner, 'Kraljica rock and rolla' umrla je danas u 84. godini nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj', objavio je jučer njezin PR tim.

 Tina Turner životna priča i biografija Izvor: William Conran/ PA Images/ Profimedia

Prodala je 200 milijuna ploča, dobila je osam Grammyja, časopis Rolling Stone stavio ju je na listu Besmrtnika - najvećih umjetnika svih vremena, dobila je svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju i dobitnica je Grammyja Nagrada Kuće slavnih.

A inače, glazbenica je posljednji put viđena 2021. godine u listopadu kada se pojavila u videu u kojemu je zahvaljivala upravo 'Rock and Roll Hall of Fameu'. 'Bok svima. Veoma je bilo posebno kada sam čula da dobivam trofej. Ako mi i dalje daju nagrade s 81 godinom, očito sam napravila nešto dobro. Da, ovo je moje, veoma sam sretna', rekla je tada u videozapisu u kojemu je sjedila kraj klavira.

Tina Turner u posljednjem govoru
Izvor: YouTube

'Kao što sigurno možete reći iz mog osmijeha, oduševljena sam što sam službeno primljena u 'Rock and Roll Hall of Fame' kao solo umjetnik. Kakva čast', napisala je Tina tada uz fotografiju koju je objavila na Instagramu.

Inače, Tinina životna priča bila je sve samo ne lagana. Prvi muškarac koji joj je obilježio život i karijeru bio je Ike Turner za kojeg se udala kad je imala samo 22 godine, a on joj je sljedećih 16 godina sustavno uništavao život i zlostavljao je na najokrutnije načine sve dok nije smogla snage pobjeći od njega, sa samo 36 centi u džepu i u strahu za goli život.

 Ljubavna priča Tine Turner i Ikea Turnera Izvor: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Od Ikea, s kojim je imala sina Ronnieja, razvela se 1978. godine, a nakon tako dugog i traumatičnog braka trebale su joj godine da ponovo stekne povjerenje u nekog muškarca i dozvoli si novu vezu.

Sve se promijenilo 1986. godine kad je upoznala Erwina Bacha, najpoznatijeg njemačkog producenta i direktora glazbene kuće EMI. S Erwinom, inače 16 godina mlađim od nje, prvo je bila prijateljica, no kasnije su započeli vezu.

 Erwin Bach i Tina Turner vjenčali su se nakon 26 godina veze Izvor: Shutterstock Editorial / Profimedia

'Osjećala sam se pomalo zločesto tih dana. Jedne noći sam si rekla da ću ga jednostavno pitati. Pogledala sam ga i šapnula mu: 'Erwine, kad dođeš u Ameriku, želim voditi ljubav s tobom'. Pogledao me kao da ne može vjerovati svojim ušima, a ni ja nisam mogla vjerovati što sam upravo izgovorila’, napisala je u svojim memoarima.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image