Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'DOVELA SAM SE U VELIKU OPASNOST': Tina Turner pred smrt na Instagramu objavila zabrinjavajuću poruku

Na Međunarodni dan bubrega otkrila je da se dovela u 'veliku opasnost' jer nije ozbiljno shvaćala svoju dijagnozu hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka.

 Tina Turner Izvor: Mimmo Carriero / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Dva mjeseca prije svoje smrti Tina Turner na Instagramu je podijelila upozoravajuću objavu o zatajenju bubrega. Naime, kraljica rock'n'rolla posljednjih godina imala je brojne zdravstvene probleme, uključujući rak, moždani udar i zatajenje bubrega.

Na Međunarodni dan bubrega, 9. ožujka, otkrila je da se dovela u 'veliku opasnost' jer nije ozbiljno shvaćala svoju dijagnozu hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka, koju je dobila 1978. godine.

'Moji su bubrezi žrtve mog neshvaćanja da je moj visoki krvni tlak trebao biti liječen konvencionalnom medicinom', napisala je.

'Dovela sam se u ozbiljnu opasnost jer sam odbijala suočiti se realnošću da mi treba svakodnevna, doživotna terapija lijekovima. Predugo sam vjerovala da je moje tijelo nedodirljivi i neuništivi bastion', dodala je.

Zbog toga joj je bilo drago što može podržati međunarodnu kampanju za zdravlje bubrega.

Tina je u više intervjua govorila da se ne boji smrti. 'Ovo je životna avantura i ja grlim i prihvaćam svaki dan s onim što on nosi', rekla je u posljednjem intervjuu koji je dala, onom za britanski Guardian.

'Smrt mi nije problem, nije mi teško otići', govorila je za BBC nakon što si je njen najstariji sin Craig oduzeo život.

Isti je stav imala i kad je dobila tešku dijagnozu. 'Rekla sam dobro, možda je došlo moje vrijeme. Bila sam u kasnim 70-ima, majka mi je umrla u 84. godini, sestra mi je umrla u 74. godini i mislio sam da je možda ovo moje vrijeme. U budizmu prihvaćate život i smrt. Bila sam spremna', rekla je.

Povezane vijesti

Tagovi

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image