Najveći festival zabavne glazbe u regiji, CMC festival, ove će se godine održati u Vodicama 9. i 10. lipnja te će na jednoj pozornici okupiti brojna imena s domaće javne scene. Već 15. godinu zaredom bogatom ponudom izvođača privlači tisuće i tisuće posjetitelja.

Među brojnim glazbenicima koji će dva dana uveseljavati publiku te predstaviti s novim pjesama je Miroslav Škoro, koji nam je na partyju, na koji je stigao s kćerkom Ivanom, priznao da ga još uvijek proganja jedna situacija s CMC festivala.

'Nadam se da neću zaboraviti tekst. Jednom sam došao na CMC festival, imali smo duet Lidija Bačić i ja, kako smo mijenjali pjesmu u zadnji tren, u jednom trenutku sam zaboravio dići mikrofon pa sam čuo sebe kako pjevam. To je bilo jako simpatično, ali su poslije pisali da sam blenuo u Lidiju Bačić. To mi je ove godine veliki izazov, da dignem mikrofon na vrijeme do usta', rekao nam je dobro raspoloženi Škoro.

'Vježbam i ide mi dosta dobro. Tu i tamo se zeznem. To mi jje bila najgora situacija, baš se puno pisalo o tome', rekao nam je napola kroz šalu, a napola ozbiljno.

Što se tiče pjesme 'Leti sokole', s kojom će sudjelovati na festivalu, Škoro ističe da mu je jako draga.

'Ne bih je pjevao da nisam povjerovao tom tekstu. Mirko Šenkovski zvani Geronimo je krenuo s tom cijelom pričom, a ja sam nešto malo dodavao i prilagođavao sebi. Ispalo je to vrlo dobro, jako sam zadovoljan, pjesma ima dobru poruku i priču te je pjevna. Očekujem od nje jako puno, vidim da već sada ima sedam-osam pregleda, navodno su još neki ljudi zainteresirani tako da bi do početka festivala moglo biti 20 do 30 pregleda na YouTubeu. To je puno za mene, to su dvoznamenkasti brojevi', nastavio je dalje sa šalama.

Miroslav Škoro
Robert Gašpert 

U posljednje vrijeme, nakon što se povukao iz politike, glazbenik je prorijedio svoje javne nastupe, a sad nam je otkrio i zašto.

'Treba se pojavljivati onda kad imaš nešto za reći. Imaš pjesmu pa se pojaviš, to je OK. Ali biti svakom loncu poklopac, to ne volim, ni u kojem poslu, pa ni u ovom. Kad ima razloga ja ću se pojaviti, a kad nema bolje da kuham fiš praprikaš', pojasnio je.

Dodao nam je da je sad s njegovim zdravljem sve u redu pa će tako izdržati i žestoki tempo koji je pred njim. Naime, večeras ima koncert u Bratislavi, a sutra je na CMC-u.

Tko se zabavljao na posljednjem partyju prije ovogodišnjeg CMC-a pogledajte u fotogaleriji:

Robert Gašpert Party CMC-a