U njemu je puno toga nespojivo; svira klavir i trenira boks, voli nogomet, a spretan je i u šahu, obožava sjetne balade a privatno je vedar i otvoren za nove ljude. Sve je to Jure Brkljača, mladi zadarski glazbenik koji na jubilarni 15. CMC festival u Vodicama 9. i 10. lipnja, dolazi s pjesmom 'Sreća je propast za tugu'.

Jure, koji je lani s pjesmom 'Ne postojim kad nisi tu' pobijedio na Ohrid festu, obožava ljetni šušur vodičke manifestacije koja mu je uvod u dugo toplo ljeto...

'Sreća je propast za tugu' - pjesma je koju ćete donijeti na ovogodišnjem CMC festivalu.

Malo je drugačija u odnosu na zvuk CMC festivala koji je dosta energičan i zabavan. Za mene je ova pjesma posebna i sjetna, i mislim da će se zvukom i emocijom istaknuti. Autor je Miroslav Rus i njome smo htjeli poslati poruku da jednostavno budemo sretni i odbacimo sve negativne misli.

Zbog čega se još veselite vodičkoj pozornici?

Dosad sam imao priliku biti pratnja kolegama i mogu reći da je u Vodicama uvijek bila dobra zabava i puno druženja. Ove godine ću i prvi puta stati na pozornicu - to me najviše veseli. Ove godine nastupa 50 izvođača, očekujem pravi ljetni šušur.

Nedavno ste objavili i duet s Dinom Petrićem, kako se dogodio taj spoj?

Dino i ja prijatelji smo još od The Voicea, i nekako smo zajedno počinjali karijeru. Prošli smo puno toga zajedno (turneje, koncerate i snimanja). Na zadnjoj turneji u Sloveniji pjevali smo neke duete što se publici svidjelo pa smo tako i došli na ideju snimiti duet. Imamo dosta sličan ukus za glazbu tako da se i stilski dobro slažemo.

Jure Brkljača
Hrvoje Banić 

Na Youtubeu za duet imate puno pohvala dama. Koliko vam to laska i zašto?

Ha, ha - drago mi je da nas prate dame. Uvijek je ljepše njih vidjeti u publici. Na zadnjem koncertu u Johanu Franku bilo je 90 posto dama, iskreno ne znam zašto je to tako, ali ne bunim se. Inače za mene je sva publika dobrodošla i ne dijelim nikoga.

Vaš opus do sad satkan je od nježnih balada. Koliko je to u skladu s vašom osobnošću?

Pa sve moje pjesme nastaju iskreno i inspirirane su mojim životom. Od malena osjećam neki sentiment i nosim sjetu u sebi, ponekad to nije lako, ali glazba mi dođe kao lijek. Inače ljudi misle da sam povučen i zatvoren, ali zapravo nisam, i to znaju oni koji me poznaju.

Jure Brkljača
Hrvoje Banić 

Pa kakav je Jure? I kad nije zaokupljen glazbom?

Jako puno vremena provodim svirajući i slušajući glazbu. Trening mi je nešto što volim, godinama sam u dobroj formi. To mi je i hobi, a i pomaže u fokusu. Često se bavim boksom, nekad igram i nogomet. Veliki hobi mi je i šah. Alojzije Janković naš velemajstor često organizira humanitarne turnire poznatih, tako da vrlo rado sudjelujem.

Kakvi su vam planovi za ljeto?

Svako ljeto obavezno idem u Zadar, i uglavnom odmaram i uživam između koncerata. Ovo ljeto nastupati ću svugdje po obali i na otocima.

CMC festival powered by Calzedonia ovoga ljeta slavi svoj jubilarni 15. rođendan, a ovogodišnje specijalno izdanje uveličat će i posebni gosti koji će na velikoj festivalskoj pozornici u Vodicama zabavljati uvijek raspoloženu publiku. U dva dana, 9. i 10. lipnja nastupit će više od 50 izvođača, a festivalska publika uživat će u nekoliko sjajnih koncerata. Koncertna druženja pod vrelim suncem očito su jedva dočekali i izvođači jer je provedeni natječaj za festival prikupio najviše prijava do sada i tako oborio prošlogodišnji rekord.