Načelnik Pirovca Ivan Gulam objavio je da se koncert Leta 3, koji se trebao održati 10. kolovoza, otkazuje zbog Prljinih izjava o Hajduku.

'S obzirom na ranije nespretne izjave članova benda o Hajduku, a i posljednja događanja oko reprezentacije i napad na riječkom stadionu na jednog od simbola sportske Dalmacije, Marka Livaju i njegovo napuštanje reprezentacije procijenili smo da je nastup riječkog benda značajan sigurnosni rizik i zbog toga se koncert neće održati', napisao je na Facebooku o bendu koji je prije mjesec dana osvojio 13. mjesto na Eurosongu.

'Znam da će dijelu pirovačke publike i gostiju otkazivanje koncerta Leta 3 biti razočaranje, ali molim za razumijevanje', istaknuo je.

Prije nekoliko dana, na otvorenom treningu hrvatske reprezentacije na riječkoj Rujevici, nekolicina gledatelja od njih tisuću počela je vrijeđati Marka Livaju, koji se nakon toga odlučio povući iz reprezentacije. Livaji je poruku poslala i supruga Iris.

Krajem travnja, nakon što su Hajdukovi juniori izgubili u finalu Lige prvaka za mlade, Prlja iz Leta 3 objavio je fotografiju fritula uz poruku 'Neka se momci naviknu'. Ta je objava razljutila hajdukovce, iako on nije spomenuo ni njihov klub ni Ligu prvaka.

Nakon negativnih komentara koje je dobio, Prlja je objavio: 'Iskreno, meni dopi*dilo pratiti tko je išao u Švicarsku, koliko vas je išlo u istu i koliko ste štete napravili. Mulci jesu dobra ekipa. I samo da dodam, naveo si Let 3, a ovo je baš moj osobni stav'.

Ništa nije omekšalo Hajdukove navijače. 'Rugaš se dici, dolaziš iz ‘tolerantnog’ grada, kompleksi su očito još uvik preveliki. Umisto ruže, stavi si u šu*ak jedini trofej kojeg ste ‘sami protiv svih’ osvojili', poručili su mu.