Marin Čilić nije samo vrhunski sportaš. Već nakon nekoliko rečenica izmijenjenih s ovim 34-godišnjim tenisačem, shvatit ćete da je prije svega obiteljski čovjek i veliki humanitarac kojem je jako stalo do drugih, a posebice do najmlađih dobnih skupina.

Dokazuje to i njegova zaklada, koja i ove godine priprema teniski turnir Gem Set Hrvatska koji će se održati u Zadru 16. i 17. srpnja, a sva prikupljena sredstva uložit će u obnovu igrališta Osnovne škole Petra Zoranića u Stankovcima.

Marin i Kristina Cilic_RG (22).jpg
Robert Gašpert 

Proslavljeni sportaš, koji u svemu ima podršku supruge Kristine, lani je za službenu stranicu ATP Toura progovorio o svojim prehrambenim navikama, preferencijama i strastima. Otkrio je i što priprema za goste koje pozove kod sebe doma na večeru.

'Teleću koljenicu. To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se u prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati', rekao je Marin Čilić i dodao da se odlično snalazi s kuhačom u ruci.

Najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.

Marin i Kristina Cilic_RG (20).jpg
Robert Gašpert 

Ponekad se počasti burgerom, naročito kad igra na turnirima u Sjedinjenim Državama. U Italiji ne zaobilazi tjesteninu s umakom od rajčice, u Australiji je otkrio indijsku piletinu prženu na maslacu.

Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom. Otkrio je i da prije susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.

'Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu', dodao je.

Marin i Kristina Cilic_RG (17).jpg
Robert Gašpert 

Kad je kod kuće počasti se i pizzom, te jajima sa sirom i šunkom, a u restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem. Već deset godina izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.

'Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem', otkrio je.

Više fotografija Marina i Kristine pogledajte u fotogaleriji:

Robert Gašpert Marin i Kristina Čilić