Marin Čilić nije samo vrhunski sportaš. Već nakon nekoliko rečenica izmijenjenih s ovim 34-godišnjim tenisačem, shvatit ćete da je prije svega obiteljski čovjek i veliki humanitarac kojem je jako stalo do drugih, a posebice do najmlađih dobnih skupina.

Dokazuje to i njegova zaklada, koja i ove godine priprema teniski turnir Gem Set Hrvatska koji će se održati u Zadru 16. i 17. srpnja, a sva prikupljena sredstva uložit će u obnovu igrališta Osnovne škole Petra Zoranića u Stankovcima.

'Iskreno, kada smo pokretali cijeli projekt, nisam mislio da će biti ovoliko uspješan. Bio sam tada još ‘duboko’ u karijeri i sav mentalni fokus bio mi je na tome. No uz odlične prijatelje i donatore, Gem Set Hrvatska ima svoje treće izdanje i jako sam ponosan na to. Dosad smo izgradili četiri sportska igrališta, a ove godine u planu je još jedno. Kako moja supruga Kristina kaže, mi smo mala obiteljska tvornica ispunjavanja želja', kaže nam na početku razgovora Marin koji ističe da mu je njegova Kike, kako je od milja zove, oduvijek velika podrška.

Marin i Kristina Cilic_RG (1).jpg
Robert Gašpert 

'Potpora mi je cijelu karijeru i to mi je, naravno, bitno. Profesionalni sportski život, posebice individualni, vrlo je zahtjevan i usamljen pa mi mnogo znači što imam nju i naša dva dječaka o kojima se ona najviše brine, posebice kada sam na putovanjima. Usto, svojim znanjem, poznanstvima i ekspertizom Kristina uvelike pomaže radu zaklade. Sretan sam što imamo zajednički cilj, želimo oplemeniti zajednicu i pomoći što je više moguće', priča Marin koji je postao osjetljiviji na dječje potrebe kada je i sam postao otac, a njegov život obogatili su trogodišnji Baldo i Vito koji će u rujnu proslaviti drugi rođendan.

Marin i Kristina Cilic_RG (5).jpg
Robert Gašpert 

'Kod nas je doma sve vezano uz sport. Imamo rekete, loptice, ma sve sportske rekvizite. Kada je Baldo imao godinu i pol, poveli smo ga prvi put na teniski turnir u Stuttgartu. Bilo je to vrijeme korone pa su svi igrači bili u jednoj prostoriji u kojoj smo se družili, bilo je koševa, biljar, igrali smo stolni tenis. Kada smo se vratili kući, Baldo je stalno ponavljao ‘gong, gong’ kao lopta i otada je lopta postala najbolja igračka', govori s osmijehom Marin koji će možda imati i sportskog nasljednika.

Marin i Kristina Cilic_RG (17).jpg
Robert Gašpert 

No ova je godina za Marina vrlo teška. Uskoro će proći pet mjeseci otkako osvajača US Opena i trostrukog finalista Grand Slama nismo vidjeli na terenu. Ozljeda koljena dogodila se u najgorem trenutku, na početku sezone, pa je Marin prvi put u karijeri završio na operacijskom stolu i nakon toga započeo dugu rehabilitaciju. Pozitivan duh nije ga napustio, a kako kaže stara izreka - u svakom zlu neko dobro.

'Iz svake situacije u životu pokušavam izvući ono najbolje. Ovo sportski teško razdoblje došlo mi je i kao blagoslov jer sam mogao više biti s obitelji. Iako sam išao na rehabilitaciju i treninge, više sam vremena proveo doma uz svoje dečke i dodatno smo se zbližili. Pomogao sam i Kristini da se u ovom razdoblju malo rastereti. Zaista se volim igrati s njima, ići u park i kao obitelj volimo uživati u zajedničkim trenucima jer ipak je to najvažnije', rekao nam je Marin kojem želimo što skoriji potpuni oporavak i veselimo se ponovno ga vidjeti na teniskom terenu.

Robert Gašpert Marin i Kristina Čilić