U Hotelu Brown Beach House & Spa u Trogiru prošlog je tjedna održan najjači ljetni tulum, Story Summer Party, na kojem su brojni poznati uzvanici uživali uz najljepši bazen na Jadranu i opuštenoj morskoj atmosferi začinjenoj nastupima glazbenika Jure Brkljače i Alena Đurasa.

Upravo smo s Alenom tom prilikom kratko porazgovarali o novitetima u karijeri, kao i privatnom životu.

Alen Đuras, Jure Brkljača i Dino Petrić na Story Summer Partyju 2023.
Robert Gašpert 

'Rekao sam da na jesen krećem sa Zagrebačkim festivalom, onda Dora pa Melodije Jadrana jer mislim da se nisam dovoljno prijavljivao na festivale. Imam skoro četiri pjesme gotove, ali ne mogu vam ništa novo otkriti', rekao je Alen za Story.hr.

Kako nam je priznao, nakon prekida veze od dvije godine, još uvijek nije ponovno uplovio u ljubavnu luku. 'Slobodan sam i uživam u slobodi. Dobro mi je, putujem i dat ću si sada malo gušta', rekao nam je.

Ipak, otkrio nam je što traži u ženama i što mu je najbitnije.

'Teško je ljudima koji rade 'normalne' poslove od osam sati dnevno nekada razumjeti umjetnike i takav način funkcioniranja. Zato je meni kod žena najbitnije poštovanje, povjerenje i razumijevanje', rekao je kratko Đuras.

Već je ranije progovorio o zdravstvenim problemima s kojima se bori, točnije apnejom, a čini se da ista borba traje i danas. 'Ja sam to otkrio sasvim slučajno. Naime, jednom su mi se prilikom javili liječnici o nekom novom istraživanju za bubnjićem. Otišao sam i shvatio da mi je zbog glazbe sluh oštećen 25 posto. Zatim sam odlučio provjeriti i ostale stvari, a liječnicima sam cijelo vrijeme govorio da dnevno za tlak pijem dvije tablete i da mi ništa ne pomaže. Tada su mi rekli da provjerim patim li možda od apneje.

Naime, na posljetku se ispostavilo da svake četiri minute prestanem disati na pola minute. Moje tijelo je zbog toga toliko umorno... Nabavio sam uređaj za apneju, ali kako funkcionira preko maske za nos koji mi je začepljen, napravio sam i alergotest. Od 300 stvari na koje test nudi rezultat, na 299 nisam alergičan, a ta jedna na koju jesam je kamenica koje ne jedem. I sad tražim uzrok zbog kojeg ne mogu disati', otkrio nam je Alen.

Rekao nam je i da je u posljednje vrijeme drastično smršavio. 'U jednom sam trenutku došao do 100 kila i tada sam si rekao da moram prestati jesti. Tlak mi je bio preko svih granica i morao sam smršavjeti. I jesam - 17 kilograma. Vrlo jednostavno, ako si jak u glavi, sve to ide lako. Uz to, ja puno radim, na 100 sam strana i izgubim pojam o vremenu', kaže.

Više fotografija s nedavnog Story Summer Partyja, pogledajte u našoj galeriji. 

Story Press Story Summer Party 2023.

Story Press Story Summer Party 2023

Robert Gašpert Story Summer Party 2023. godine

Robert Gašpert Story Summer Party 2023. godine

Robert Gašpert Story Summer Party 2023. godine