Kada su 2008. kupili dvorac Miraval u južnoj Francuskoj, holivudski glumci Angelina Jolie (48) i Brad Pitt (59) vjerojatno nisu ni razmišljali o tome da će oko njega voditi sudski spor. Kupili su ga za 60 milijuna eura, danas vrijedi 450 milijuna eura, ima 5 tisuća kvadratnih metara i vinograd, maslinike te jezero. 

Angelina Jolie i Brad Pitt imaju šestero djece
Profimedia 

Angelina je prije dvije godine u tajnosti prodala svoju polovicu vlasništva vinograda i dvorca u Provansi i to ruskom oligarhu Yuriju Shefleru, a strani mediji navode da je to učinila kako bi naštetila bivšem mužu. Oligarh želi potpunu kontrolu nad višemilijunskim biznisom. Yuri ima kompaniju koja u 160 zemalja prodaje votku.

Dvorac Miraval
Profimedia 

Brad je sad odlučio izbaciti ruskog oligarha s posjeda. Bijesan je na Yurija jer ga je ismijavao na sudu govoreći da je 'glumac, a ne vinar' i opisao ga je kao holivudskog diletanta. Zbog toga se Rusa želi riješiti čim prije. Brad je tužio Angelinu da je nezakonito prodala svoj dio imanja jer su se dogovorili da neće prodavati bez da se konzultiraju jedan s drugim, što ona nije učinila.  

Brad Pitt se navodno potukao sa sinom
Profimedia 

Izvori tvrde da Pitt smatra da je Jolie prodala dio dvorca iz osvete jer je znala da ga je on prethodno odbio. Oligarh je Pitta pitao da mu proda dio imanja čim se razveo s Angelinom, a onda i 2021. Rus želi Pitta u firmi jer ga planira iskoristiti na račun njegove slave, a Pitt onda nema nikakve druge opcije nego pokušati sve riješiti sudskim putem. Već se vodi parnica ptoriv Jolie i Sheflera, i u Kaliforniji i u Luksemburgu. Želi prisiliti bivšu ženu da mu otkrije kakav dogovor ima s oligarhom. 

Angelina Jolie i Maddox u Bijeloj kući
Profimedia 

Sheflerovi odvjetnici rekli su da Pitt samo tu i tamo posjeti vinograde kako bi se divio svemu što su napravili francuski radnici i dodali kako se Brad bavi nekim drugim stvarima, a ne grožđem i prljavštinom. 

Prije nego su se Brad i Angelina vjenčali 2014., kupili su imanje. Pittu je pripalo 60%, a Jolie 40. Kao poklon za vjenčanje, Brad je supruzi poklonio svojih 10 posto imanja kako bi oboje imali jednako - 50 posto. 

Angelina Jolie i Brad Pitt zajedno imaju šestero djece
Profimedia