'Lahore, šalji dalje moju bol. Ljubav lak je korak. Tvrd je orah. Da vihor ju izbriše...'

Pjevala je tako Daria Kinzer (35) na Dori, izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Inače su na to natjecanje dolazile velike zvijezde, a Daria je javnosti bila potpuno nepoznata. 

Daria Kinzer priprema se za snimanje spota za pjesmu 'Lahore'
Borna Filić/Pixsell 

Stoga je mnoge i začudilo što je tada 22-godišnjakinja pobijedila Jacquesa Houdeka i dobila ulaznicu za predstavljanje Hrvatske na Eurosongu u Dusseldorfu 2011. godine.

Prigovarali su joj još u studiju jer ne zna dobro hrvatski jezik, ali Daria se nije spuštala na njihov nivo i vrijeđala već je rekla: 'Ne ljutim se, ali ako oni znaju francuski, engleski i njemački smatram to opravdanim'.

Daria Kinzer snima spot za pobjedničku pjesmu
Borna Filić/Pixsell 

Autor pjesme 'Lahor' bio je Boris Đurđević, a nakon pobjede, dogovoreno je da će Daria pjevati na engleskom pa su pjesmu preveli u 'Break a Leg'. Ismijavali su prijevod pa su je preimenovali u 'Celebrate'. Ono čega se javnost bojala, na kraju se i dogodilo. Daria nije bila poznata niti iskusna za ogromnu pozornicu Eurosonga. U polufinalu je bila 15. 

Iako ne stvara na domaćoj sceni, Kinzer se aktivno bavi glazbom.Pjevala je u koroni na kruzeru, uglavnom na njemačkom jeziku, ali izvodi i pjesme na drugim jezicima.

'Ovo je vrijeme itekako teško za nas glazbenike. Kad nema nikakvih događanja, za nas nema ni posla. Čak i kad su mjere popustile, mnogi orga­nizatori ustručavaju se organi­zirati veće događaje zbog straha od korone. Zato sam prihvatila posao na kruzeru', rekla je 2020. za Fenix magazin.

Daria je po ocu Njemica, a po mami Hrvatica. Ne skriva koliko voli našu obalu. Krajem srpnja bila je u Zadru i uživala u društvu svoje majke. Nazdravljale su u baru, a pratitelji su im zaželjeli divan odmor.

Darijina majka izgleda odlično, baš kao i Darija, koja je zagazila u četvrto desetljeće. Pjevačica obožava putovati pa je ove godine bila u Kölnu, posjetila je i najveći otok u Španjolskoj - Mallorcu, Italiju, Hrvatsku...