Nakon što su prije pet godina u tajnosti sklopili civilni brak na intimnoj ceremoniji na Šolti, Ana Gruica Uglešić i Boran Uglešić, vjenčat će se i u crkvi - doznao je sada ekskluzivno Story.

Ceremonija crkvenog vjenčanja održat će se sredinom kolovoza, poslije Velike Gospe, u Sitnom Gornjem nedaleko od Splita, mjestu odakle potječu glumičini roditelji. Ana će na svojoj svadbi iz snova promijeniti čak tri vjenčanice koje joj je dizajnirala Matija Vuica, čiju je reviju nedavno nosila u Trogiru s najboljom prijateljicom Iris Rajčić Livajom, suprugom nogometaša Marka Livaje.

Osim Iris, na svadbu stižu Anine dugogodišnje prijateljice Viktorija Đonlić Rađa sa suprugom Dinom, Lana Pavić, kolega iz kazališta Ivan Perkušić... Svadbeno slavlje održat će se u restoranu na splitskim Bačvicama.

Inače, Ana i Boran vjenčali su se pred matičarem na Šolti prije pet godina nakon dva tjedna zaruka. Vezu su započeli godinu prije, a ljubav se dogodila nakon višegodišnjeg prijateljstva. Zbog atraktivne glumice Boran je ostavio dugogodišnju partnericu Ivanu, koja se iselila iz obiteljske kuće Uglešića i odselila u Zagreb. 

Ugledni splitski psihijatar zatražio je i dobio crkveni razvod od prve supruge pa će on i poznata glumica sada moći stati pred oltar. Kako doznajemo od Aninih bliskih prijateljica, splitska glumica oduvijek je sanjala o tome da pred Bogom izmijeni zavjete sa svojim odabranikom. Dosad ju je u tome sprečavalo što je njezin 48-godišnji suprug bio u crkvenom braku s prvom suprugom. No kako Story ekskluzivno doznaje, dobio je poništenje tog braka pa će se on i Ana moći zavjetovati na ljubav i u dobru i u zlu.

No nisu oni jedini...

Da bi par mogao pokrenuti postupak poništenja crkvenog braka moraju imati valjane razloge, ali i moraju dogovorno podnijeti zahtjev za dokazni postupak pred Crkvenim sudom. Ovo su poznati Hrvati koji su to doživjeli.

Danijela Martinović i Marko Perković Thompson

Bivši par s estrade, Danijela Martinović i Marko Perković Thompson su najpoznatiji Hrvati koji su uspjeli dobiti crkveno poništenje braka. Vjenčali su se 1995. godine u crkvi sv. Dominika u Splitu i tri godine bili u tajnom braku. U studenom 2005. godine Međubiskupijski crkveni sud u Splitu proglasio je nevaljanost njihove bračne zajednice nakon višegodišnjeg procesa.

Nikad nisu otkrili razloge svog razvoda. Thompson se 2003. godine kod matičara oženio Sandrom Rogić s kojom je dobio petero djece. Na Valentinovo 2006. godine imali su imali crkveno vjenčanje.

Danijela Martinović i Marko Perković Thompson su u braku bili tri godine
youtube/screenshot 

Nina Badrić i Bernard Krasnić

Nina Badrić se 2006. godine udala za poduzetnika Bernarda Krasnića, a crkveno poništenje braka je dobila 2017. godine. Proces je trajao četiri godine i bivši supružnici nisu otkrivali nikakve detalje jer kanonsko pravo propisuje da 10 godina od okončanja sve mora biti zadržano u tajnosti.

Nina Badrić i Bernard Krasnić bili su zajedno osam godina
Pixsell 

Pamela Ramljak i Stojan Rakić

Pamela Ramljak je baš kao i njezine kolegice s estrade prošla mukotrpan proces. Pjevačica se 2010., nakon godinu dana braka, razvela od prvog supruga Stojana Rakića. Iste godine je podnijela molbu za crkveno poništenje bračne zajednice u Beču gdje su ona i Stojan živjeli i okrunili svoju ljubav vjenčanjem.

Rakić, koji je pravoslavne vjere, dobio je poništenje jednostavno i brzo, no Ramljak je prolazila kroz duži i iscrpniji proces. Ipak, to joj se isplatilo jer je danas u sretnom braku s Mladenom Salajsterom s kojim ima sina i kćer.