Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SABINA GLASOVAC O GORUĆEM PROBLEMU: 'Hrvatska je jedno od najnesigurnijih mjesta za žene u EU'

'Tijekom života jedna od tri žene bit će izložena nekoj vrsti fizičkog ili seksualnog nasilja, a svaka četvrta obiteljskom nasilju. Nasilje je, nažalost, svuda oko nas', istaknula je Glasovac.

 Sabina Glasovac Izvor: Story

Razgovarali smo s potpredsjednicom Hrvatskog sabora i predsjednicom Odbora za ravnopravnost spolova, SDP-ovom Sabinom Glasovac o sveprisutnoj temi nasilja u našem društvu potaknuti nizom svirepih ubojstava žena o kojima čitamo u posljednje vrijeme. Otkrila nam je i kako gleda na verbalno nasilje koje dominira domaćom politikom te je li ikada i sama dignula ruku na nekoga.

Posljednjih tjedana ponovno svjedočimo porastu nasilja u društvu, od huliganskih nereda frakcije BBB-a u Grčkoj do svirepog ubojstva žene u Gradačcu koju je ubio njezin nevjenčani suprug, a Glasovac priznaje da je vijesti pogađaju.

 Story_33_23082023_m.png Izvor: Story

'Ova dva slučaja, iako dijametralno različita, imaju jasan zajednički nazivnik. Nasilje eskalira na svim društvenim razinama, postaje sve prisutnije, brutalnije i otvorenije. Postaje ozbiljna dijagnoza društva u kojem živimo, a država za to nema lijeka. Čini se malo ili ništa da se uzroci preveniraju, a posljedice ozbiljno i odlučno sankcioniraju', rekla je za novi broj magazina Story.

Dodala je da ni ona ni itko u njenoj užoj obitelji nije bio izložen obiteljskom nasilju.

 Sabina Glasovac_RG (8).jpg Izvor: Robert Gašpert

'No to ne znači da ne poznajem niz žena koje su žrtve ne samo fizičkog ili seksualnog nasilja, nego i onoga drugog - psihičkog ili ekonomskog koje možda nije toliko vidljivo, ali je jednako brutalno i ostavlja trajne i duboke posljedice na žrtvama. Tijekom života jedna od tri žene bit će izložena nekoj vrsti fizičkog ili seksualnog nasilja, a svaka četvrta obiteljskom nasilju. Nasilje je, nažalost, svuda oko nas', dodala je.

'Godišnji s djecom nikako nije odmor i mislim da se s tim unaprijed pomiri svaki roditelj. Možeš samo godišnji što više prilagoditi djeci pa ćeš i ti možda uloviti koji sat odmora. Suprug i ja odmaramo se zapravo kada su djeca s bakama. Ako tada i radimo, ja to zovem odmorom', potvrdila je za magazin Story voditeljica i vlasnica PR te marketinške agencije Nevena Rendeli Vejzović ono što svaki roditelj dobro zna.

 Nevena Rendeli Izvor: privatni arhiv

Ljetovanje s djecom zna biti izazovno, a odmor vrlo brzo postane umor. Tako idilične prizore obiteljskih ljetovanja, roditelja koji se odmaraju čitajući knjigu ili uživaju u koktelu uz more i djece koja se bez svađe igraju u pijesku i kupaju u moru, možemo vidjeti samo na društvenim mrežama.

Obitelj Rendeli Vejzović ima iskustva s putovanjima, ali putovanja vikendom na koja često odlaze itekako se razlikuju od dugoga toplog ljeta i godišnjeg odmora koji je, u njihovu slučaju, trajao mjesec dana.

Gitarist i skladatelj Ante Gelo i HRT-ova producentica Petra Topolovec nisu se vjenčali 2. kolovoza na Korčuli kako su planirali. O razlozima čitajte u novom broju magazina Story.

 Story_33-23_1200x900_PR.png Izvor: Story

Ove, ali i druge priče potražite u novom broju magazina Story! Novi broj potražite na kioscima od 23. kolovoza!

#story #storyhr

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image