Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GODINAMA SU SE BORILE DA POSTANU MAJKE: Ove poznate Hrvatice su prošle kroz medicinski potpomognutu oplodnju

Donosimo vam sedam slavnih Hrvatica koje su unatoč teškoj borbi s majčinstvom, ostvarile svoj dugogodišnji san.

  Izvor: promo

Još svega četiri mjeseca dijele influencericu Eciju Ivušić i glazbenika Gorana Beloševića od trenutaka kada će upoznati svoje prvo dijete. Iako je trudnoća većini žena blaženo stanje, Ecija se tek sada u 5. mjesecu, kako sama kaže, može opustiti i uživati u trudnoći. Bivša voditeljica nedavno je otkrila da je na početku bila trudna s blizancima nakon IVF postupka.

'Toliko se molilo za ovo čudo. I to toliko da smo izmolili dva… Ova trudnoća započela je kao blizanačka, a jedan blizanac nam se nažalost prestao razvijati u 8. tjednu. Isprva mi je bio veliki šok jer smo već čuli i dva srčeka i iako sam znala da je sindrom nestajućeg blizanca relativno čest u ranom periodu trudnoće (čak do 36% svih blizanačkih trudnoća završi gubitkom jednog ploda), odlučila sam ignorirati tu činjenicu i nadati se najboljem', napisala je nedavno na Instagramu.

 Ecija Ivušić i Goran Belošević čekaju svoje prvo dijete Izvor: Instagram

'Nažalost došao je ultrazvuk na kojem nakon riječi profesora Šimunića koji mi vodi trudnoću nisam više ništa drugo čula. Nakon 'Za ovog blizanca ne vjerujem da će se dalje razvijati', dalje mi je bio samo ravni ton u ušima. I dalje imam osjećaj krivnje što poslije te rečenice nisam čula ništa više dobroga što se odnosilo na drugog preživjelog blizanca. Ali ok, brzo sam si oprostila. Nakon kratkog tugovanja i razočarenja, brzo sam prihvatila da je tako trebalo bit i da bog zna najbolje. I iako me jedno vrijeme jako bilo strah za ovo djetešce (iako nije bilo medicinskog razloga), vrlo brzo mi se vratila vjera i snaga i eto, ovo malo čudo je našlo svoj put da se ostvari na svoj jedinstven način', dodala je.

Uloga majke jedna je od najljepših, ali i najzahtjevnijih uloga na svijetu. U želji za stvaranjem obitelji i problemima s prirodnim začećem djeteta, mnogi parovi uz pomoć metoda medicinski potpomognute oplodnje uspijevaju ostvariti svoj san.

U nastavku Vam donosimo pet pozntih Hrvatica koje su nakon dugogodišnje borbe postale majke.

Csilla Barath Bastaić

Glumica Csilla Barath Bastaić i radijski voditelj Matko Antonović prošle su godine postali su roditelji preslatke djevojčice Margit. Iako glumica svoj privatni život voli držati daleko od javnosti, ipak je otkrila da joj je uprvo Matko najveća podrška u životu. 

 Csilla Barath Bastaić i Matko Antonović zajedno su od 2015. godine Izvor: Instagram

'Malo smo razgovarali o onom o čemu se baš i ne govori. MPO. Malo tko zna što ta kratica zapravo znači. Medicinski potpomognuta oplodnja ili ti IVF još uvijek je kod nas tabu tema iako je neplodnost u našoj zemlji u velikom porastu i svaki peti par se bori s njom', napisala je glumica u svojoj nedavnoj objavi.

Leona Paraminski

Jedna od najcjenjenijih domaćih glumica, Leona Paraminski svoje prvo dijete Liv rodila sa svoje 42, i to u istoj bolnici gdje je Meghan Markle rodila malenu Lilibet - bolnici Santa Barbara Cottage.

Godinu ranije, glumica se u Hrvatskoj podvrgnula postupku MPO te je bila vrlo iskrena po tom pitanju, što je oduševilo javnost. Na tom putu joj je najveća podrška bio suprug Tin Komljenović za kojeg se udala u strogoj tajnosti 2012. godine na otočiću Sveta Lucija.

Leonarda Lončar

Tešku priču sa sretnim krajem prošla je i bivša supruga umirovljenog reprezentativca Zvonimira Bobana, samozatajna Leonarda Lončar. Koliko je njihova želja za djecom bila velika govori i podatak da su posvojili čak četvero djece, no bivši par ni nakon posvojenja nije odustajao od biološkog djeteta.

 Zvonimir Boban i Leonarda Lončar razveli su se 2020. godine. Izvor: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon godina i godina pokušavanja, slavni supružnici odlučili su odgovore pronaći u medicinski potpomognutoj oplodnji, a krajem 2009. godine obitelj Boban blagoslovljena je najvećim darom – na svijet je stigla malena Ruža.

Nevena Rendeli Vejzović

I preslatke blizanke voditeljice Nevene Rendeli Vejzović začete su pomoću medicinski potpomognute oplodnje. Simpatična plavuša otvoreno je pričala o mukotrpnom procesu, majčinstvu, volji, snazi i najvećem blagoslovu – djeci. Iako se susrela s brojnim neuspješnim pokušajima, Nevena, priznaje, kako je na kraju ipak imala sreće jer je sve urodilo plodom.

 Nevena Rendeli Vejzović i Mak Vejzović Izvor: Instagram

'Priče o neostvarivanju želje za roditeljstvom su brojne i tužne svaka na svoj način, a s tim se danas bore brojne moje kolegice, kao i javnosti nepoznate žene. Iz mog iskustva, to je mukotrpan proces iz kojega kao pobjednici izlaze samo najstrpljiviji. Razlozi su razni, ali najčešće vam nitko ne zna reći zašto baš vi ne možete zatrudnjeti prirodnim putem i zašto je baš vama potrebna medicinska pomoć. Ali trudnoća se ne događa, a godine prolaze. Nije lako gledati kako drugima polazi za rukom nešto što bi nam svima po prirodi trebalo pripadati, i kako se vi čak i oko toga, što se drugima čini mačji kašalj, morate dodatno potruditi, naoružati se snagom i voljom, ali i novcem'', rekla je Nevena u intervjuu za Story.

Kristina Šalinović

Nekadašnja manekenka i frizerka Kristina Šalinović godinama je sanjala o danu kada će se ostvariti u ulozi majke, a u travnju ove godine na društvenim mrežama otkrila je sretnu vijest – s dugogodišnjim partnerom, Talijanom Enricom dobila je prvo dijete. No, baš kao kod ostalih žena iz ove priče ni kod Kristine proces trudnoće nije prošao glatko, a o svemu je otvoreno pričala na Instagramu. Nakon više od četiri godine borbe s neuspjelim potpomognutim oplodnjama, trud i rad napokon su se isplatili.

 Kristina Šalinović Izvor: Instagram

'Nakon skoro četiri i pol godine čekanja, mogu izreći ovu rečenicu bez da se rasplačem. Svaka igla, svaka tableta, svaka žrtva je definitivno bila vrijedna. I zato, ove godine slavim tebe. Da, baš tebe! Tebe, koja već mjesecima, godinama prolaziš kroz hormonalne terapije, propale inseminacije, neoplođene IVF tretmane. Znaj da si užasno hrabra i jaka! Tebe, koja si kroz svoj put da postaneš majka izgubila svoga anđela! Tebe, koja si morala izgurati cijelu trudnoću iako si znala da nećeš moći svoje dijete povesti kući sa sobom i da te sad čuva s anđelima! Tebe, koja u tišini trpiš i patiš jer znaš da nikad nećeš moći postati majka! Tebe, koja si primila i dala svu ljubav svijeta napuštenom djetetu! Tebe, koja si toliko to priželjkivala i napokon se dogodilo! Tebe, majko! U svim oblicima! Slavimo tebe i tvoju ljubav koju tako nesebično daješ', napisala je bivša manekenka ispod objave.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image