Glazbena diva Tereza Kesovija u svojih 84 godine doživjela je mnogo toga, a tijekom zavidne karijere uspjela je upoznati brojne slavne ličnosti među kojima su se našle i legende poput Elizabeth Taylor ili Charlieja Chaplina.

Njezina najveća podrška u karijeri oduvijek su bili njezini brojni obožavatelji diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Tereza Kesovija ima sina Miru Ungara
Grgo Jelavić/PIXSELL 

Sada je na svom Instagram profilu podijelila emotivnu poruku odobožavateljice iz Poljske te priznala koliko ju je njezina poruku ganula.

'Dobila sam poruku koja me iznimno ganula. Napisala ju je Anna Soldenhoff iz Poljske te je uz njenu dozvolu, želim podijeliti s vama. Anna, hvala ti, od srca', napisala je Tereza na svom Instagramu i u nastavku podijelila njezinu poruku.

'Glazba, sa svojom izvanrednom sposobnošću da prodre u naše najdublje emocije, uvijek je imala posebno mjesto u mom srcu. Među nizom izvođača i melodija koje su krasile moje uši, glazba Tereza Kesovije je svjetionik duševnih serenada koje su me pratile kroz tapiseriju mog životnog puta. Sa svakom notom koju pjeva, njezina glazba postaje platno na kojem slikam vlastite osjećaje, iskustva i sjećanja. Njezina glazba nije samo zbirka pjesama; to je jezik kojim komuniciram sa svojim najdubljim emocijama. Njezin bogat, emotivan glas ima nevjerojatnu sposobnost zrcala zamršenih nijansi mojih osjećaja, bilo da su radosni, melankolični ili kontemplativni. Dok slušam njezine serenade, kao da šapuće riječi koje se trudim izraziti, dajući glas osjećajima koji ponekad prebivaju izvan dosega jezika', napisala je Terezina obožavateljica te nastavila:

Što je Terezi Kesoviji poručila obožavateljica iz Poljske?
Story 

'Svaka njezina pjesma postaje glazba trenutaka koji su se urezali u tkivo mog života. Njezine su se melodije utkale u pozadinu bezbrojnih sjećanja, pojačavajući emocije povezane s njima. Bilo da se radi o nježnim melodijama balade koje bude nostalgiju ili snažnim krešendima koji podižu trenutke trijumfa, njezina se glazba utkala u samu bit tih iskustava. Ono što Terezinu glazbu čini posebnom za mene je njezina empatična priroda. Kao da je uzela djelić mog srca i utkala ga u svaku notu koju pjeva. Kada se izgubim u labirintu vlastitih osjećaja, njezina glazba pruža utješnu ruku da me vodi kroz njega. To je podsjetnik da netko, negdje, razumije labirint emocija kojima ja plovim. U trenucima samoće i razmišljanja, nalazim utjehu u njenim umirujućim melodijama. Terezina je glazba više od zabave; to je melem za dušu, lijek za rane teškog dana ili umora od životnih zahtjeva.

U tapiseriji životnih zahtjeva Terezina glazba izranja kao ljekovita harmonija, ispirući nagomilane brige i napetosti. Umirujuća kadenca njezinih pjesama slična je nježnoj ruci na umornom ramenu - gesti koja govori: 'Odmorite se i pustite da vaš teret nestane...

Tereza Kesovija
PGP RTB 

U drugom dijelu poruke je otkrila kako je baš zbog interpretacija naša poznate pjevačice odlučila naučiti i hrvatski jezik.

'Njezina glazba stvara most koji me povezuje ne samo s njezinim umijećem nego i sa samim ljudskim iskustvom. U svijetu u kojem buka svakodnevnog života može ugušiti naše najskrovitije misli i emocije, njezine pjesme služe kao podsjetnik na snagu glazbenog zagrljaja. To je dokaz činjenice da to nije puki raspored zvukova; to je kanal kroz koji možemo ploviti labirintom vlastitog srca. Kroz svoje duševne serenade, ona me poziva da zaronim u bogatu tapiseriju emocija koje me čine onim što jesam. Jedan od izuzetnih aspekata glazbe Tereza Kesovije je njezina univerzalna privlačnost. To govori o intrinzičnoj snazi glazbe — jezika koji nadilazi jezične barijere i kulturne podjele. Kroz njezinu sam glazbu shvatila da su emocije svoj jezik, a hrvatska pjevačica maestralan prevoditelj. Toliki je dubok utjecaj njezine glazbe da je čak potaknula moju odlučnost da naučim hrvatski, odluka nadahnuta dubokom vezom koju potiču njezine pjesme', kazala je Anna te se osvrnula kako u stihovima koje Tereza pjeva pronalazi utjehu.

Tereza Kesovija
YouTube 

'U biti, moje putovanje emotivnim krajolikom Terezine glazbe je putovanje u vlastitu dušu. Njezine su melodije ključevi koji otključavaju vrata mojih najdubljih osjećaja, pozivajući me da istražujem, razmišljam i prihvaćam bezbroj emocija koje definiraju moje ljudsko iskustvo. Dok me njezine pjesme obavijaju, ne nalazim samo utjehu, već i dublje razumijem sebe i svijet oko sebe.
Njezin glas nije samo zbirka melodičnih nota; to je dokaz moći glazbe da nas duboko poveže s vlastitim emocijama i sa svijetom oko nas. To je podsjetnik da usred složenosti života postoji jednostavna, ali duboka istina: glas emocija je univerzalan i čast je imati Tereza Kesoviju kao njegovu očaravajuću glasnicu', zaključila je Anna.

Podsjetimo, glazbena diva prošli je tjedan završila u bolnici te je kolima Hitne pomoći iz svog doma prevezena u zagrebačku bolnicu u Dubravi.

Tereza Kesovija legenda je hrvatske glazbe
Robert Gašpert 

'Bolje sam. Tu u Novoj bolnici imam lijepu i mirnu sobu, krasne doktore i medicinske sestre koji brinu o meni. Noćas sam normalno spavala. Dobro, probudili su me u šest sati ujutro kako bi mi izvadili krv, što kod mene bude dosta bolno i teško jer imam 'tanke vene', rekla je Tereza Kesovija izmučenim glasom za Jutarnji list.