Sophia Loren danas ima 88 godina, a uz Monicu Bellucci je vjerojatno najpoznatija Talijanka svijeta.

Holivudska diva, model i modna ikona od 1950-ih do danas je uspjela steći status legende filma, ali i božice ljepote čijem su se tijelu oduvijek divili i muškarci i žene.

Jutarnja rutina Sophije Loren
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia 

Sretnik koji je imao najposebnije mjesto u njezinom srcu bio je talijanski producent Carlo Ponti. Upoznali su se kada je Sophia imala samo 16 godina, a iako joj je na početku bio samo producent koji ju je učio svemu iz svijeta showbiza, uskoro je njihovih 22 godine razlike progutao snažan osjećaj koji nisu mogli sakriti.

Ipak, Ponti je u to vrijeme bio u braku u kojem je dobio dvoje djece te je za razvod bilo potrebno dobiti potvrdu Vatikana. Ipak, nisu je dobili pa su krenuli na putovanje u Meksiko 1957. godine. Tamo se razveo od supruge i oženio Loren.

Međutim, po povratku kući, supružnici su se suočili s novim problemima. U Italiji, njihov brak nije bio priznat kao zakonit. Pontija su optužili za bigamiju, a Loren za nelegalnu zajednicu. Nisu čak ni imali pravo zajedno se pojaviti u javnosti. Međutim, ne želeći se pridržavati društvenih normi, par je napustio zemlju i živio u inozemstvu mnogo godina dok su pokušavali uspostaviti pravdu.

Sophia Loren i Carlo Ponti zajedno su dobili dvoje djece
STR / KEYSTONE-SDA-ATS AG / Profimedia 

Međutim, Loren nije htjela samo brak - željela je osnovati obitelj i sanjala je o majčinstvu. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je pretrpjela dva pobačaja, nakon čega se podvrgnula hormonalnom tretmanu. I to se isplatilo.

Ostala je u drugom stanju s 34 godine, ali morala je voditi mirnu trudnoću. Odlučila se pridržavati njihovih savjeta i vodila je povučen način života iz hotelske sobe u Ženevi mjesecima. Tako je, 29. prosinca 1968. godine, rodila svog prvog sina Carla Pontija Juniora, a četiri godine kasnije, 6. siječnja 1973. godine, rodila je svog drugog sina, Edoarda Pontija.

Carlo Ponti bio je njezin suprug, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. On ju je oblikovao u ono što jeste i zajedno su hrabro podnijeli sve udarce sudbine. Bili su sretni, voljeli su se i ostali zajedno pola stoljeća, sve do trenutka kada je 2007. godine Carlo preminuo od komplikacija s plućima. Te godina su trebali slaviti zlatnu godišnjicu braka.

Sophia Loren i Carlo Ponti zajedno su dobili dvoje djece
- / Mary Evans Picture Library / Profimedia 

Inače, po drugi put su se vjenčali 1966. godine, a nedavno je glumica rekla da žali samo jedno. 'Jako je teško reći da ni za čim ne žalite... Jedino što ja žalim je da se nikad nisam udala u bijeloj haljini. To je bio moj san koji je u dalje u meni', rekla je za Radio Times.

Više fotografija talijanske ikone, pogledajte u našoj galeriji.

Everett Collection / Everett / Profimedia, Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia Sophia Loren jedna je od najljepših žena svijeta