Manifestacija STORY PINK FEST koju već tradicionalno organiziraju udruga P.I.N.K. - life i brend Story na spektakularan je način, obojivši i ove godine srce grada u ružičasto, zaokružila projekt 'Story Pink' koji se provodi tijekom listopada pod geslom Sačuvajmo zdrave dojke. Cilj je projekta osvještavanje javnosti o važnosti prevencije te prikupljanje sredstava za rad Udruge.

Događaj koji je započeo u 10 sati, istovremeno na dvije lokacije u Zagrebu, u parku Zrinjevac te na Cvjetnom trgu podržali su partneri dm Hrvatska, PBZ Card te Croatia poliklinika. Nakon što su na Zrinjevcu uvodno poslali poruke o važnosti prevencije i samopregleda, sve u svrhu ranog otkrivanja ove zločudne bolesti koje može spasiti život, sudionici programa su se u 'ružičastoj povorci' praćeni brojnim građanima, uputili prema Cvjetnom trgu gdje je upriličena donatorska akcija s edukativnim sadržajima i glazbenim nastupima.

Story PINK 2023 web_RG (130).JPG
Robert Gašpert 

Središnji je trenutak bila jedinstvena modna revija s najvećim junakinjama, članicama udruge P.I.N.K. – life, ženama koje su preboljele rak dojke ili se trenutno bore s ovom opakom bolesti. One su, u pratnji poznatih osoba iz hrvatskog javnog života, nosile humanitarnu reviju za koju su im haljine darovali poznati domaći dizajneri.

Ivana Jurić Design, Katarina Mamić Design, Ivica Skoko, Amawelle, Maleza, Lei Lou by Alex Dojčinović, Robert Sever, Hippy Garden, Sopar, Matija Vuica, Duchess, Krie Design te Boudoir, dizajneri su koji su, baš kao i poznate osobe koje su koračale uz ove snažne žene kao podrška, pokazali veliko ružičasto srce i učinili ovaj dan nezaboravnim svim uključenima.

Story PINK 2023 web_RG (141).JPG
Robert Gašpert 

Edukativnom i humanitarnom karakteru ovog projekta dodan je i onaj zabavni, i to za sve generacije jer o važnosti prevencije bolesti treba educirati sve uzraste. Uz dječje zborove 'Zagrepčanke i dečki' te 'Zagrebački anđeli', na ružičastoj pozornici nastupili su i Feminnem i Roko Vušković, uz potporu Hrvatskog društva skladatelja HDS ZAMP.

'Javnozdravstvene kampanje su izeztno važne da bi ukazale na problematiku ženskih bolesti. Svjesnost raste iz dana u dan, ne iz godine u godinu, a žene koje se trenutno liječe od raka dojke mogu posvjedočiti da je slika od par godina puno drugačija od one danas. Danas je odaziv na preglede mnogo veći, važno je da žene brinu o sebi', istaknula je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K.-life.

Ivana Nola
Robert Gašpert 

Posjetitelji su uživali u promotivnim aktivnostima te degustacijama zdravih napitaka i proizvoda dmBIO na izložbenom prostoru partnera dm Hrvatska, a kupnjom proizvoda koji se inače mogu nabaviti u trgovinama ovog najvećeg lanca drogerija u Hrvatskoj – CL, Biobaza, Bionsen, Ben & Anna, Melem, Natura Amica, Fresh&Clean, L’Angelica, Reebok – donirali su sredstva za rad Udruge u sklopu akcije dm&Story Pink Ribbon koja traje do kraja listopada.

Story PINK 2023 web_RG (22).JPG
Robert Gašpert 

Magazin Story ove je srijede, 18. listopada izašao u pink ruhu i svim čitateljima na dar donio shopping kupone powered by PBZ Card Premium Visa za najpovoljniji jesenski shopping.

Uz PBZ CARD Premium Visa karticu, do kraja ove subote, 21. listopada može se ostvariti i dodatna pogodnost – čak 40% popusta na kupnju na odabranim prodajnim mjestima. Na korneru tvrtke PBZ Card posjetitelji su za donaciju Udruzi na dar dobili prigodnu pink shopping vrećicu.

Story PINK 2023 web_RG (88).JPG
Robert Gašpert 

Da su preventivni pregledi ključ brige o zdravlju posjetitelji su se uvjerili kod partnera Croatia Poliklinika čiji su stručnjaci, nutricionist i radiolog, davali edukativne i korisne savjete.

Magazin Story i udruga P.I.N.K.-life zahvaljuju partnerima – dm Hrvatska, PBZ Card i Croatia Poliklinika – što su podržali projekt kao i svim posjetiteljima koji su donacijama pomogli rad Udruge. Do iduće godine i novog izdanja Story Pink Festa, ostanite zdravi!

Robert Gašpert Story Pink Fest

Robert Gašpert Story Pink Fest 2023 - prvi dio

Robert Gašpert Story Pink Fest 2023 - drugi dio

Iva Lulić Story Pink Fest - treći dio