Zvijezda TV serije Prijatelji Matthew Perry (54) umro je u svom domu u Los Angelesu.

Glumca su pronašli mrtvog u jacuzziju, javlja Daily Mail. Uzrok smrti još nije službeno objavljen, a sumnja se na srčani udar, nakon čega se utopio.

Hitna pomoć pronašla je Perryja mrtvog oko 16 sati u subotu. Oko njegovog doma bila je policijska traka i nadlijetali su helikopteri. S policijom se pojavila i njegova majka Suzanne, a strani mediji prenose da u njegovoj blizini nisu pronađeni nikakvi narkotici, o kojima je Perry godinama bio ovisan.

'Duboko smo ožalošćeni zbog smrti našeg dragog prijatelja Matthewa Perryja. Bio je nevjerojatno talentiran glumac. Utjecaj njegovog komičarskog genija osjetio se u cijelom svijetu, a njegova će ostavština živjeti u srcima mnogih. Ovo je dan kad su nam srca slomljena. Šaljemo ljubav njegovoj obitelji, voljenima i njegovim obožavateljima', priopćeno je iz kompanije Warner Bros, koja je producirala seriju 'Prijatelji', koja je proslavila Perryja ulogom Chandlera. 

Imao je samo 25 godina kada je angažiran za ulogu Chandlera Binga u 'Prijateljima' i fanovi su momentalno zavoljeli njegov lik.

Kako je Perry otkrio u svojoj biografiji 'Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing', alkohol je počeo konzumirati kada se s 24 godine pridružio ekipi 'Prijatelja'. Tri godine kasnije doživio je nesreću na jet-skiju nakon čega mu je prepisan Vicodin. No, glumac se vrlo brzo počeo oslanjati isključivo na drogu, te je tako počela njegova ovisnost.

'Bio sam jako usamljen'

Nakon što se proslavio s 'Prijateljima', počela je i njegova borba s alkoholizmom.

Matthew Perry izgledom zabrinuo obožavatelje
Profimedia 

'Snimao sam seriju od 24. do 34. godine života. Bio sam u vrućem plamenu slave. Nas šest je tada bilo svugdje zajedno. Iz perspektive nekog promatrača, izgledalo je kao da imam sve. Zapravo, bio sam jako usamljen jer sam se borio s alkoholizmom. To se događalo i prije 'Prijatelja', iako nikada nisam bio neki partijaner', rekao je svojedobno glumac.

Naposljetku se prijavio u centar za rehabilitaciju. No ovdje nije bio kraj pa se i 2011. prijavio na liječenje. Nakon toga, glumac je postao glasni zagovornik onih koji se bore s ovisnostima. 'To je najstrašnija stvar koja mi se dogodila. Razvio sam potpuno drugačije poštovanje prema samom sebi i prema životu kada sam prošao kroz tako teško iskustvo', rekao je jednom prilikom Perry.

Profimedia Matthew Perry