Ovog vikenda svijet je obišla vijest o smrti Matthewa Perryja, mnogima omiljenog Chandlera iz 'Prijatelja'. Matthew je pronađen mrtav ove subote u 16 sati u jacuzziju u svom domu u Los Angelesu, a iako uzrok smrti još nije službeno objavljen, sumnja se na srčani udar nakon čega se utopio.

Budući da je glumac bio otvoren oko svoje borbe s ovisnošću, mnogi su se zapitali je li njegova smrt nastupila uslijed predoziranja narkoticima, no izvori iz policije su za strane medije potvrdili da u njegovoj kući nisu pronašli nikakve ilegalne supstance.

Matthew Perry
YouTube 

Prema pisanju TMZ-a u njegovoj su kući pronađeni antidepresivi i lijekovi protiv anksioznosti, kao i lijek za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest koji se uglavnom koristi od emfizeme i kroničnog bronhitisa.

Perry je bio pušač, a borio se i s ovisnošću o alkoholu i opijatima, no u posljednje je vrijeme tvrdio da je trijezan.

Podsjećamo, policijski izvori su za NBC News i CNN rekli da su pozvani zbog 'spašavanja iz vode', a na njegovoj adresi u jednom trenutku su se pojavili i službenici iz 'Odjela za pljačke i ubojstva LAPD-a', specijalizirani za smrti poznatih osoba. Oni su odbacili mogućnost nasilne smrti.

Matthew Perry izgledom zabrinuo obožavatelje
Profimedia 

Kako je Perry otkrio u svojoj biografiji 'Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing', alkohol je počeo konzumirati kada se s 24 godine pridružio ekipi 'Prijatelja'. Tri godine kasnije doživio je nesreću na jet-skiju nakon čega mu je prepisan Vicodin. No, glumac se vrlo brzo počeo oslanjati isključivo na drogu, te je tako počela njegova ovisnost.

'Snimao sam seriju od 24. do 34. godine života. Bio sam u vrućem plamenu slave. Nas šest je tada bilo svugdje zajedno. Iz perspektive nekog promatrača, izgledalo je kao da imam sve. Zapravo, bio sam jako usamljen jer sam se borio s alkoholizmom. To se događalo i prije 'Prijatelja', iako nikada nisam bio neki partijaner', rekao je svojedobno glumac.

Naposljetku se prijavio u centar za rehabilitaciju. No ovdje nije bio kraj pa se i 2011. prijavio na liječenje. Nakon toga, glumac je postao glasni zagovornik onih koji se bore s ovisnostima. 'To je najstrašnija stvar koja mi se dogodila. Razvio sam potpuno drugačije poštovanje prema samom sebi i prema životu kada sam prošao kroz tako teško iskustvo', rekao je jednom prilikom Perry.

Matthew Perry
Profimedia 

Jedan od njegovih dugogodišnjih prijatelja s glumcem je išao na rehabilitaciju zbog ovisnosti, a sada je iznio detalje njihovih posljednjih razgovora.

'Svi su u potpunom šoku. Ljudi plaču na mobitelima i teško prihvaćaju vijest. Nije tajna da se godinama borio s alkoholom i drogama, ali zadnji put kada sam pričao s njim, u posljednjih nekoliko tjedana, činilo se da je u dobrom stanju. Zvučao je trijezno i pozitivno', ispričao je za Daily Mail.

profimedia-0528964329
Profimedia 

Glumčev prijatelj, koji je odlučio ostati anoniman, ispričao je i kako je Perry bio na odvikavanju 17 puta, te je zamalo umro zbog konzumiranja opioida. U drugu ruku, naveo je i kako je Matthew uvijek bio otvoren i iskren po pitanju njegove borbe s ovisnošću. Podijelio je i kako za glumca svi imaju samo najljepše riječi hvale.

'Uvijek je bio prvi koji bi pozdravio pridošlice u grupi, te bi dobrovoljno pomagao i bio na usluzi kad god je potrebno', rekao je.

Posljednje fotografije Matthewa Perryja pogledajte u galeriji: 

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Matthew Perry