Pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević danas slavi svoj 39. rođendan, a na sceni se pojavila 2003. godine, kad je objavila svoj prvi album 'Lana'.

U to je vrijeme upisala studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, no ljubav prema glazbi je pobijedila pa se ubrzo 'bacila' u glazbene vode.

Lana Jurčević odlučila se za promjenu dužine kose i ošišala se na bob
Instagram 

Na početku Lanine karijere, pažnju medija najviše su privlačile dvije stvari - činjenica da je u to vrijeme bila djevojka Ivana Todorića te duet sa Severinom, koji je snimila još kao relativno nepoznata pjevačica.

Nije odmogla ni činjenica da je spot za svoj prvi hit 'Odlaziš'snimila u jacuzziju, u stanu svoje mame.

U trenutku pojavljivanja na sceni, odmah je izdala svoj prvi album simboličnog naziva 'Lana'.

Album je sadržavao 10 pjesama Lanine ekskluzivne autorice Milane Vlaović, koja je najveće hitove napisala i Vesni Pisarović.

Lana Jurčević započela je karijeru 2003.
Press 

Lijepa brineta se u međuvremenu okušala kao voditeljica na javnoj televiziji, a sudjelovala je i u nekoliko zabavnih emisija.

Prvi album Lane Jurčević zvao se 'Lana'.
Press 

U to su je vrijeme povezivali s pjevačem Lukom Nižetićem s kojim je nešto ranije snimila duet ‘Prava ljubav’.

Iako je Lana demantirala šuškanja da su njih dvoje u vezi, priče o njima kružile su još dugo. Glasine je podgrijao njihov drugi duet, pjesma ‘Od najgorih najbolji’ za koju su snimili spot prepun vrućih scena u kojima se maze i ljube.

Nekad su spajali Lanu Jurčević i Luku Nižetića
Petar Galebov/Pixsell 

Fanovi su se ponovno ponadali da je između njih planula ljubav, no Lana je kasnije, odgovarajući na pitanja pratitelja, ustvrdila da ih veže samo prijateljski odnos.

Dvadeset godina kasnije, Lana nije samo pjevačica, već i influencerica te poduzetnica koja se bavi proizvodnjom kozmetike.


Podsjetimo, Lana je krajem srpnja objavila da je trudna sa svojim dugogodišnjim partneromFilipom Kratofilom. Učinila je to uz emotivni video na kojoj vidimo pjevačicu kako plače i grli se s partnerom.

Lana Jurčević i dečko Filip Kratofil u vezi su šest godina
Instagram 

Samo dva tjedna kasnije uslijedila je vijest koja je potresla Lanine brojne obožavatelje. Pjevačica je tad priopćila da zbog zdravstvenih razloga otkazuje koncerte, no nije otkrila kakvi su problemi u pitanju.

Uslijedila je fotografija iz bolnice, a na kojoj vidimo njezin trudnički trbuh kojeg grli njezin dugogodišnji dečko. Na trbuhu vidimo krunicu koju drži Filip, a cijela atmosfera izgleda emotivno i dirljivo.

'I u dobru i u zlu. Šest godina iza nas', napisala je u opisu fotografije iz kolje se vidi da se pjevačica očito bori s komplikacijama u trudnoći.

U komentarima je dobila veliku količinu podrške od fanova, a neke žene su podijelile i svoja iskustva.