Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE ŠKOLE IMAJU NAŠI PJEVAČI? Jedan je tapetar, drugi je odustao od 2 fakulteta, šokirat će vas tko je doktor znanosti

Donosimo pregled škola koje su završili naši poznati pjevači.

 Hrvatski pjevači.jpg Izvor: Instagram, Robert Gašpert, John Pavlish

Većina domaćih pjevača završili su osnovnu i srednju školu, no među njima ima i onih s fakultetskom diplomom. Donosimo pregled škola koje su završili naši estradni umjetnici.

1. Tony Cetinski

 Tony Cetinski Izvor: goran kovačić/pixsell

Tony je završio Turističko-hotelijersku srednju školu, a paralelno s njom je završio i srednju glazbenu školu.

2. Luka Nižetić

 Luka Nižetić požalio se na cijenu kajmaka Izvor: Instagram

Luka Nižetić je završio II. Jezičnu gimnaziju u rodnom Splitu. Svoje je prvo glazbeno obrazovanje započeo kod časnih sestara gdje su ga roditelji upisali kada su vidjeli da ga glazba jako zanima. One su ga naučile svirati klavir, a najzaslužnija za njegovo glazbeno obrazovanje bila je sestra Cecilija.

3. Jacques Houdek

 Pravo ime Jacquesa Houdeka je Željko Izvor: Instagram

Jacques je rođen u Zagrebu gdje je završio osnovnu glazbenu školu, odjel glasovir, te srednju frizersku i glazbenu školu, odjel solo pjevanja. Za solo pjevanje se dalje odlučio školovati na američkom sveučilištu Berklee College of Music 2001. godine, a znanje je nastavio nadograđivati na Berklee seminarima u Europi, gdje je imao priliku za mentorstvo od strane Donne McElroy, nominirane za nagradu Grammy.

4. Joško Čagalj Jole

 Joško Čagalj Jole Izvor: John Pavlish

Jole je svoje glazbeno obrazovanje započeo s pet godina u Njemačkoj gdje je pohađao Osnovnu glazbenu školu. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i nastavio školovanje u Zagvozdu. U Splitu završava srednju školu kamo ostaje živjeti.

'Roditelji su prepoznali moje zanimanje za glazbu pa su me s pet godina upisali u glazbenu školu u Njemačkoj, gdje sam se i rodio, da bih naučio sviratiklavir i flautu. No, nisam je uspio završiti, jer smo se vratili u Hrvatsku kad mi je bilo deset godina, a u Zagvozdu, gdje smo živjeli, nije bilo muzičke škole tako da sam glazbeno obrazovanje nastavio uz časnu sestru Silvanu, odličnu orguljašicu koja me je učila svirati i pjevati prije i poslije mise ili vjeronauka. Kad sam otišao u srednju školu u Split, uzimao sam privatne sate iz solfeggija i klavira. Kasnije sam radio razne poslove, između ostalog sam i konobario pet i pol godina, ali glazba je uvijek bila prisutna u mom životu', kazao nam je Jole jednom priliku.

5. Marin Ivanović Stoka

 Marin Ivanović Stoka Izvor: sven ćustović

Marin Ivanović Stoka rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu 'Ivan Filipović'. Nakon završene treće gimnazije upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu koji naposlijetku prekida zbog ozlijede te upisuje Ekonomski fakultet koji prekida zbog ovisnosti.

6. Mišo Kovač

 Mate Mišo Kovač Izvor: Story

Nakon završene osnovne škole, Mišo je upisao Srednju industrijsku školu gdje je izučio tapetarski zanat. Već je tada znao da se neće baviti s time i da je glazba njegov životni poziv.

7. Boris Novković

 Boris Novković Izvor: Instagram

Boris je osnovnu i srednju školu završio u Zagrebu. Pohađao je 'Centar za umjetnost i kulturu' u Zagrebu, a u periodu od svoje dvanaeste do petnaeste godine života igrao je u juniorskoj postavi nogometnog kluba Dinamo.

8. Damir Urban

 Damir Urban otkazao je koncert zbog zdravlja Izvor: Instagram

Damir Urban je završio srednju tehničku školu, nakon koje upisuje tečaj sviranja bas gitare na Sveučilištu. Studirao je Likovnu umjetnost. 

9. Miroslav Škoro

 Miroslav Škoro na CMC party došao s kćeri Izvor: Robert Gašpert

Škoro je u Osijeku završio osnovnu školu i gimnaziju te je kasnije upisao Višu građevinsku školu Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku gdje je i diplomirao. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Dvije godine je pohađao 'Community College of Allegheny County' u Sjedinjenim Američkim Državama.

10. Vlado Kalember

 Vlado-Kalember Izvor: Instagram

Po završetku osnovne škole, Kalember je upisao gimnaziju, a paralelno je pohađao nižu i srednju glazbenu školu, usavršavajući se na fagotu i klaviru.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image