Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠA GLUMICA JE MEĐU NAJLJEPŠIMA NA SVIJETU: Kolega ju je htio silovati, s mužem od kojeg se razvela sad je nerazdvojna

Redovito je proglašavaju jednom od najljepših glumica regije, a 2012. godine završila je i na listi priznate filmske stranice IMDb među najlepšim glumicama svijeta starijim od 40 godina.

 Sanja Vejnović i Goran Mećava Izvor: Robert Gašpert

Sanja Vejnović je hrvatska glumica i producentica, poznata po brojnim ulogama na filmu i u TV serijama. Publika je pamti po ulozi u filmu '100 minuta Slave' (2004.), u kojem je tumačila naslovni lik Slave Raškaj, zatim po ulozi Anđe u filmu 'Banović Strahinja' te Ruženjke Hrabalove u filmu 'Varljivo leto ’68.'

Uloga Anđe ju je proslavila, a Jugoslavija ju je u tom trenu pamtila po tome što je u filmu prevarila svog muža s Turčinom, kog je tumačio Dragan Nikolić.

Redovito je proglašavaju jednom od najljepših glumica regije, a 2012. godine završila je i na listi priznate filmske stranice IMDb među najlepšim glumicama svijeta starijim od 40 godina.

Glumila je i u hrvatskim serijama 'Larin izbor', 'Zabranjena ljubav' i 'Ponos Ratkajevih'.

Nakon 30 godina braka, Sanja se 2015. godine razvela od supruga Gorana Mećave. Njih su se dvoje upoznali 1984. na Zlatiboru na filmskom setu, a odlučili su se vjenčati nakon samo tri mjeseca veze.

U braku su dobili dvoje djece. Mediji su pisali o problemima u njihovom braku pa čak i njegovom preljubu, nakon kojeg je brak završio.

 Goran Mećava i Sanja Vejnović Izvor: Josip Regović / Pixsell

'Ništa nije za osudu, ništa nije tako strašno. Sve je to ljudski i svašta se dogodi. Nije sve onako kako izgleda', rekla je tada Sanja za hrvatske medije.

Sanja je bez oca ostala kad je imala 10 godina, a majka joj je preminula 2005. godine. Prošle godine preminula je i njena sestra Vlasta, s kojom je bila bliska.

'Vlasta Vejnović 28.6.1955 – 3.11.2022. Jučer je zauvijek zaklopila oči moja Vlasta, moja mila sestrica. Počivaj u miru, tamo gdje više nema boli ni tuge, zaslužila si vječni spokoj', poručila je tada Sanja na društvenim mrežama.

Sanja je svojedobno progovorila i o teškim situacijama tijekom karijere.

'Počela bih od onih iskustava koje svi potisnemo, a koja se događaju u najranijoj dobi i koji nam postaju tako, mi svi svoje ranice zatvaramo i zaboravljamo, i to je neki obrambeni mehanizam. Ali, ovih dane razgovarajući sa svim svojim prijateljicama, ne samo glumicama, vraćaju se sjećanja na neke događaje pri izlascima u mladosti, neprimerena ponašanja, pokušaja silovanja', rekla je.

Navela je da je jedan kolega koji je bio 25 godina stariji od nje pokušao na silu ući u njenu sobu.

 Goran Mećava i Sanja Vejnović Izvor: Igor Soban/PIXSELL

'Radilo se o jednom kolegi koji je bio puno stariji, ja sam imala samo 20 godina, on je imao 25 godina više. Oženjen i vrlo poznat i prihvaćen od društva. Svi su ga voljeli. Pokojan je pa mu neću reći ime. On je na silu htio ući u sobu kada smo spavali u hotelu na snimanju. Izgurala sam ga, nije se ništa dogodilo. Rekla sam da ću vikati i izgurala sam ga iz sobe. Zanimljivo je ono što se dogodilo drugo jutro, ja sam prešla preko toga i nisam nikome to rekla. Bila sam sretna da sam ja izvojevala svoju malu pobjedu i da sam ga otjerala. On se na mene ljutio i sa mnom nije htio razgovarati. Nije htio proći tekst prije scene i to je rezultiralo svojevrsnom prijetnjom. Sljedeći film koji sam trebala raditi, a već sam se dogovorila s redateljem, kad je čuo da bih trebala glumiti glavnu ulogu, rekao je da se to neće dogoditi. I to se stvarno nije dogodilo. Jedina moja mala satisfakcija bila je da nisam to krila od filmske okoline. Kad bi se njegovo ime spomenulo, ispričala bih svoje iskustvo s njim. Dodala je da trebamo prestati šutjeti o ovoj temi i prestati se praviti da to ne vidimo', rekla je i dodala:

'Društvo je šokirano time što se događa, a to je odraz licemjerja. Hajdemo prestati praviti se da ne vidimo i sada, kada dajemo podršku, pokažimo to i djelima, i nadajmo se da će sve uroditi plodom na razini zakonodavstva.'

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image