Čuveni američki glumac Ryan O'Neal preminuo je u 83. godini života, a tužnu vijest potvrdio je njegov sin Patrick O'Neal.

'Dakle, ovo je najteža stvar koju sam ikad imao za reći, ali idemo. Moj tata je danas mirno preminuo, sa svojim timom punim ljubavi uz njega koji ga podržava i voli kao što bi on nas. Moj otac Ryan O’Neal uvijek je bio moj heroj. Ugledao sam se na njega i uvijek je bio veći od života', napisao je.

Uzrok smrti poznatog glumca još uvijek nije poznat, premda je TMZ objavio kako se dugo borio s brojnim zdravstvenim problemima, uključujući rak prostate i kroničnu leukemiju. Mnogima najpoznatiji po ulogama u filmovima 'What's Up, Doc?', 'Paper Moon', 'Barry Lyndon', 'A Bridge Too Far', 'The Main Event' i 'The Driver'. Dobro je poznata i Ryanova ljubavna priča s Farrah Fawcett, s kojom je bio do njene smrti 2009. 

'Ryan se nikada nije hvalio, ali sada ima pravo na hvalisanje na nebu. Pogotovo kada je u pitanju Farrah. Svi su imali poster, ali on je imao pravog McCoya. Sada su se ponovno susreli na nebu', podijelio je shrvani Patrick.

Ryan O'Neal i Farrah Fawcett su zajedno dobili sina
Profimedia