Bosanskohercegovački glazbenik Dino Merlin danas će održati prvi od četiri koncerta u zagrebačkoj Areni. 

Njegova najveća podrška kroz cijelu karijeru bila je supruga Amela, koju rijetko ju možemo vidjeti u javnosti. Iako par ima skladan brak i zajedno su od pjevačeve 17. godine, njihov početak ljubavi nije bio nimalo lak.

Naime, njezini roditelji su bili protiv njihove veze jer je Dino, koji je išao u bravarsku školu, bio siromašan za razliku od njih.

'Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično vjenčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao u vrata da ne bi netko naišao i pokvario našu sreću', ispričao je pjevač za Exkluziv.ba.

Ljubavna priča Dine Merlina i supruge Amele
promo 

'Sa svojom ženom Amelom sam od 17. godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina', dodao je.

Merlin je otkrio i da se između njega i Amele ljubav rodila na prvi pogled. Dobro poznate su šale kako muškarci često zaboravljaju važne datume, no to nije istina u pjevačevom slučaju. Pamti da se zaljubio u Amelu 8. kolovoza 1979.

Ljubavna priča Dine Merlina i supruge Amele
promo 

 Amela i glazbenik su se suočili s protivljenjem njezinih roditelja, ali ifinancijskim problemima. On je otkrio kako se nakon jedne turneje po Jugoslaviji vratio bez ijednog dinara.

'Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: 'Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko'. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: 'Da, donio sam 100 maraka', ispričao je.

Ljubavna priča Dine Merlina i supruge Amele
Story 

Baš poput Dinine supruge, tajnovita su i njihova djeca, sin Hamza i kći Naida pa ih se jako rijetko može vidjeti. Oboje su u odličnim odnosima s ocem, no svjetla reflektora ih ne zanimaju i ne vide u tom svijetu.

Sin Hamza je u Dininom menadžerskom timu, a pjevača je jako razveselilo kada je on 2020. dobio sina Nezira pa je postao djed. Hamza je završio studij menadžmenta i političke znanosti u Istanbulu te se usavršavao na Sveučilištu Westminster.

Merlinova kći Naida je bila stipendistica na Oxfordu na kojem je završila postdiplomski studij. Stručnjakinja je za IT sustave i engleski jezik te je pokrenula vlastiti posao.