Holivudska glumica Rosario Dawson otkrila je da njena 21-godišnja kći Isabella čeka prinovu koja bi na svijet trebala stići 2024.

'Vrlo je uzbudljivo', rekla je Dawson za Page Six. Glumica portorikanskog i afrokubanskog podrijetla je 2014. posvojila Isabellu, koja je tad imala 12 godina.

Inače, Rosario je majka rodila kada je imala samo 17 godina. Za trudnoću nije znala sve dok nije primljena u odbojkaški tim koji je trebao 1980. predstavljati Ameriku na Olimpijskim igrama pa je zbog toga morala obaviti uobičajene pretrage.

Odlučila se na pobačaj, ali se predomislila kada je osjetila da se njezina nerođena beba miče u njoj dok je sjedila u čekaonici klinike. Njezin biološki otac nije dio njezina života, ali kada je Rosario imala osam mjeseci, posvojio ju je muškarac s kojim je njezina majka Isabel Celeste tada bila u vezi.

Rosario Dawson postat će baka u 44 godini
Story 

'Često razmišljam o toj situaciji. Mladi muškarac oženio se ženom koja je imala osmomjesečnu bebu. To se tada nije događalo. Volio je moju majku i volio je mene. Smatram ga ocem i ljubav je uzajamna', rekla je glumica.

Rosario priznaje kako se grčevito bojala da će poput majke zatrudnjeti kao tinejdžerica jer je bila svjesna koliko je toga ona morala žrtvovati zbog nje. Međutim, iskustvo s očevim posvajanjem nagnalo ju je daodluči da će jednog dana i sama posvojiti dijete.

Rosario Dawson postat će baka u 44 godini
Story 

'Znam koliko je meni značilo što me odlučio posvojiti. Želim posvojiti starije dijete jer takva djeca nemaju jednaku priliku pronaći dom', odlučno je rekla Rosario.

Podsjetimo, glumica se prije nekoliko godina odlučila se odreći uživanja u alkoholu i marihuani nakon što je njen otac dobio rak gušterače.

Shvatila je da je vrijeme za promjene kad je vidjela koliko joj se otac teško borio s karcinomom gušterače. 'Osjećam se tako prljavo. Želim očistiti svoje tijelo', rekla je glumica kojoj je briga o očevom zdravlju postala prioritetna točka u životu.

Odlučila je kako će se zdravo hraniti, a počela je i vježbati. 'Satima ću plesati u svojoj kući, ići ću u duge šetnje. To mogu bilo koji dan u tjednu. A i namjeravam se pridržavati veganske prehrane', otkrila je glumica.

Rekla je kako su joj trenuci s ocem najčudesnija stvar te kako zaista voli svoj život i namjerava se brinuti o sebi. 'Ja zaista imam energije. Predivno je kad odvojite vrijeme za sebe', zaključila je.