Nakon što su 17. siječnja obavijestili javnost da je princeza od Walesa, Kate Middleton (42) u bolnici i to zato što je imala dogovorenu operaciju abdomena, mnogi su se zapitali zašto ranije nije javila da će imati zahvat, nego tek nakon što je sve bilo gotovo.

Kate Middleton u Zarinom sakou
Paul Grover-The Telegraph/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Rečeno je da će u bolnici biti 10-ak dana, a nakon toga da će biti puštena na kućnu njegu. U ponedjeljak se oglasila Kensingtonova palača i otkrila kako je Kate puštena kući. Obvezama će se vratiti tek nakon Uskrsa.

'Princeza od Walesa vratila se kući u Windsor kako bi se nastavila oporavljati nakon operacije. Dobro napreduje. Princ i princeza žele zahvaliti cijelom timu klinike u Londonu, posebice posvećenom medicinskom osoblju za svu brigu i njegu koju pružaju. Obitelj je i dalje zahvalna na lijepim željama koje smo primili od svugdje po svijetu', stoji u priopćenju. 

Kate Middleton nosi žuto
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kako su pisali strani mediji, širi krug prijatelja Kate Middleton nije ništa znao o njezinoj operaciji, pa se mnogi pitaju kako to da je zahvat bio planiran, a iznenadio je toliko ljudi s kojima je Kate bliska.

'U širem krugu prijatelja nije bilo nikakvih indikacija da nešto nije u redu pa je ta dobro čuvana vijest o Kateinom stanju bila iznenađenje za sve, čak i onima koji su jako bliski kraljevskoj obitelji', pisao je People.

Kate Middleton ne smije jesti 3 namirnice
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kate nije isticala detalje svog zdravstvenog stanja, a čini se kako se odgovor krije u priopćenju koje je poslano javnosti nakon operacije. 

'Nada se da će javnost shvatiti njenu želju da zadrži normalnost za svoju djecu te želi da njeni osobni medicinski podaci ostanu privatni', poručili su. Kako je Kate bilo u bolnici otkrio nam je pacijent, koji je bio u istoj bolnici kao i Kate te je također imao operaciju abdomena. 

Više fotografija Kate pogledajte u galeriji:

Alistair Grant-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia Modne kombinacije Kate Middleton