Iza britanske kraljevske obitelji je težak period - kralju Charlesu III dijagnosticiran je rak, a princeza Kate Middleton je operirana.

Kako je javnost izviještena, njena operacija je dobro prošla, a ona se uspješno oporavlja. Kako pišu britanski mediji, Kate je s 41-godišnjim suprugom princom Williamom i njihovom djecom – desetogodišnjim Georgeom, osmogodišnjom Charlotte i petogodišnjim Louisom otišla na imanje Sandringham u Norfolku. Upravo tamo se i njen svekar Charles III oporavlja.

Kate Middleton i princ William
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

'Kate se oporavlja dobro. Veselila se promjeni okoline, a u Norfolku će se moći opustiti dok se djeca zabavljaju s Williamom', rekao je njoj blizak izvor za Daily Mail.

Obitelj će odsjesti u Anmer Hallu.

Kate je iz bolnice otpuštena prije desetak dana, a glasnogovornik kraljevske obitelji rekao je dda se svojim obvezama neće vratiti prije Uskrsa. Zbog uznemirenosti javnosti nakon dijagnoze kralja Charlesa, demantirano je da Kate ima rak.

Kate Middleton i Camilla Parker Bowles
Profimedia 

Charlesova dijagnoza šokirala je Britaniju, a kako se doznalo, rak mu je otkriven u ranoj fazi. O tipu raka palača nije željela ništa reći, a kraljica Camilla prkomentirala je zdravstveno stanje svog supruga.

'S obzirom na okolnosti, on je vrlo dobro. Jako je dirnut pismima i porukama koje mu stižu sa svih strana. To ga jako veseli', rekla je.

Profimedia Kate Middleton nakon smrti kraljice