Maja Bajamić objavila je na Instagramu snimku svog smrskanog automobila nakon što je doživjela prometnu nesreću na autocesti.

Pjevačica je detaljno je opisala što se dogodilo.

'Jesi svjesna da ti je danas novi rođendan? - rekla je mlada policajka na autocesti nakon što sam s njezinim kolegom obavila svu papirologiju po protokolu nakon iskustva koje nikad u životu ni u sličnom aranžmanu nisam imala. Prometna zvana totalka. Iako sam htjela krenuti sinoć, lijevo svjetlo koje je crklo prije puta bilo mi je znak da nakon što ga mehaničar popravi odem ipak na spavanje i krenem ujutro i isti dan se vratim, jer večeras nastupam. Krenula sam tako jutros rano na pogreb ‘biti tu’ uz rijetku osobu iz rubrike ‘moji ljudi’, koja je izgubila tatu. Plan je bio oko 16, 17 h krenuti natrag za Zg, upjevati se, uskočiti u haljinu, štikle, make up i friz i otpjevati svoj dio na slavlju zamislite-rođendana. Sinoć sam prvi put u životu htjela otkazati angažman koji sam potvrdila, jer sam osjećala neopisivo veliku emocionalnu težinu, jer uz ovu vijest, još jedna bliska osoba vrlo nedavno je teže stradala u prometnoj nesreći', započela je pjevačica.

'Ja sam hipersenzibilna osoba i svatko tko je, zna o čemu pričam. Svatko tko nije, voljela bi da sazna da postojimo. I između ostalog, pišem ovo i zbog toga. Nazvala sam kolegu uz kojeg pjevam taj svoj dio i rekla kako se osjećam i da nikad nisam imala takav osjećaj. Presudila je kao i uvijek profesionalnost i ono ‘bit će dobro’ jer ljudima koji se profesionalno bave ‘uveseljavanjem drugih ljudi’, glava je u torbi i na cesti stalno, iz tuge i raspada do sreće i osmijeha nas dijele milisekunde i unutarnja postavka ‘sretan mood’ ispod kojeg su prečesto oceani težine i još jedan put neće biti ništa novo i preživjet ću. Do ovog trenutka. U ovom rođendanskom trenutku čuda je previše. Putem sam molila krunicu sv. Riti, svetici kod koje sam ‘na pretplati’ i za koju evo još jednom imam sve preporuke. Mobitel je bio na držaču, YouTube upaljen, uvjeti na cesti top, ja u lijevoj traci. Nisam vozila prebrzo, ali sam u jednom trenutku čula zvuk, kao da je nešto tuknulo s lijeve strane i skrenula pogled prema vratima na sekundu, nakon čega slijedi par sekundi koje nikad neću zaboraviti.

Kao ni dim, kao ni moment u kojem izlazim iz auta kao da sam ga upravo parkirala, iako se zračni jastuk nije otvorio i ne mogu vjerovati da nemam ni ogrebotinu', dodala je.

Kao i svijest o tome da u tom trenutku nije bilo nikog ni ispred, ni iza, ni u desnoj traci. Kao trenutak u kojem minutu, dvije poslije automobili prolaze ko na traci, svi staju i pitaju jesam ok, a ja još jednom govorim da je sve super, iako ništa nije, a opet sve ipak je. Hvala dečku koji je bez pitanja samo stao i nakon što je provjerio jesam dobro, rekao ‘postavit ću trokut’. Otvorio je prtljažnik i postavio. Pružila sam mu ruku i osjetila ogromnu i iskrenu zahvalnost. Nazvala sam instinktivno i na vlastito iznenađenje osobu koju sam u životu imala premalo, a najmanje onako kako sam trebala. ‘Tata, imala san težu prometnu, šta sada, kako se to sad dalje?’ Novo nam je to sve, ali uspili smo sanirati stvar. U svom kaosu bila sam sretna što ga mogu nazvati.

Bila sam sretna što je napokon bio tu baš kada sam ga trebala, baš kako sam ga trebala. Bila sam sretna što je to bio baš on.

-Jeste li voljni pristupiti alkotestu? -Naravno. Kad su nule poispadale rekla sam: ‘Emocije su moj alkohol’, a promislila: ‘za to nemate test i bolje da nemate. Mlada policajka me pitala hoću vodu, cigaretu, sjesti. Imam vodu, hvala, ne pušim, sjedila sam sada u kombiju. Ali voljela bih skupiti i posložiti svoje stvari i malo se našminkati (j*bena djevica u horoskopu s profesionalnom deformacijom ‘uredno i lijepo’).

Sara je poslala poruku kako sam i opalila sam ovu sliku. Postala je inspiracija za cijelu ovu priču. Često je ovo ispod odraza u ogledalu, unutarnja slika mnogih od nas koji uveseljavamo druge. I ne samo nas. I to je u redu. Dobra vijest je da Ljubav može iscijeliti sve. Ja još uvijek učim. Slušajte svoj unutarnji glas, nazovite ljude koji vam nedostaju, grlite se, odmarajte, opraštajte, molite i volite. Išla sam na sprovod, mogla sam biti pokopana. Na putu sam, Pjevam večeras na rođendanu, slavim i svoj 17.02.2024.', opisala je Maja.

Instagram Maja Bajamić