'Nisam uopće očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo donijeti novu odluku, jer do sada je u mom slučaju, odnosno mog djeteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije', rekla je pjevačica Severina Vučkovićza 24 sata.

'Splitski sud ponovno je donio presudu kao i 2021., koja je pola - pola, dobro je da su vratili na to, sve je bolje od dva puta tjedno po četiri sata, ali ja na ovome neću stati – ići ću do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo i svakako se nastavljam boriti za sve žene, odnosno njihovu djecu s kojima se sustav lopta, žrtava sustava i institucija, 'moćnih i nemoćnih žena i ženica'', dodala je.

Otkrila je da u Istri slavi rođendane sina i svog menadžera Tomice Petrovića.

Severina u Chanelovim mokasinkama
Instagram 

'Inače, veliko je slavlje u našoj kući. Slavimo dva rođendana, a borba se nastavlja…', rekla je Severina.

Dvadesetak dana nakon rješenja Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, došlo je do obrata.

Slobodna Dalmacija doznaje da je splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni 'roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno'.

321991229_851426579467606_2546285754060023741_n.jpg
Instagram 

Ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

Za ovu posljednju sudsku odluku se doznalo na Aleksandrov rođendan.

Podsjetimo, vijest da se maleni Aleksandar vraća ocu 24. je siječnja šokirala mnoge, a Severina se odmah oglasila i poručila da će se boriti 'do zadnje kapi krvi za svoje dijete'. Odluka Vrhovnog suda, kojom je ukinuta presuda Županijskog suda o zajedničkom skrbništvu, stupila je odmah na snagu, a nije je mogla odgoditi ni žalba pjevačice. Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju, navodi Nacional.

Sud je, kako je javno objavljeno, prihvatio zahtjev za revizijom kojeg je podnio Milan Popović. On je ukazao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio.

Severina na Tajlandu.
Instagram 

Prema odluci Vrhovnog suda je zbog toga došlo do bitne povrede odredaba parničkog postupka. Vijeće Vrhovnog suda smatra kako je propust napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu unatoč zahtjevu jedne od stranaka.

'Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje', navodi se u odluci.

Story arhiva Severina na špici 2010.