Princ Harry i Meghan Markle iznenadili su kraljevske obožavatelje kada su odustali od tradicije stare 64 godine i svojoj djeci dali novo prezime.

Naime, princ Archie i princeza Lilibet bili su poznati kao Mountbatten-Windsor, što je prezime koje je 1960. odredilo tajno vijeće i davalo ga potomcima kraljice Elizabete II i princa Philipa po muškoj liniji. Međutim, djeca su sada dobila prezime Sussex.

Meghan Markle i princ Harry u Njemačkoj na Invictus igrama
Ultrecht Robin/ABACA/ Abaca Press/Profimedia 

Novo prezime Archieja i Lilibet objavljeno je na novoj web-stranici Meghan i Harryja, a govori se i kako princ Philip ovo nikako ne bi odobrio. 'Kako tužno što je samo tri generacije kasnije Harry tako otvoreno zanemario želje svog djeda i efektivno napustio obiteljsko ime za koje se Philip borio', neki su od komentara koji se mogu pročitati ovih dana.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa također su se suočili s negativnim reakcijama kada su lansirali svoju novu web stranicu, za koju se vjeruje da je 'užasno loše prošla u Buckinghamskoj palači'.

Princ Harry i Meghan Markle djeci dali novo prezime
Profimedia 

'Stvarnost koja stoji iza nove stranice je vrlo jednostavna - to je poslovno središte koji Sussexovi rade i odražava činjenicu da obitelj, od krunidbe kralja, prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku obitelj. To predstavlja njihovo ujedinjenje i to je trenutak za ponos', rekao je izvor za The Times.

Više fotografija pogledajte u galeriji:

Profimedia Meghan Markle i princ Harry u Velikoj Britaniji