Baby Lasagna pobjednik je Dore. Marko Purišić, 29-godišnji Istranin, glazbenik umjetničkog imena Baby Lasagna, u svibnju će pokušati osvojiti eurovizijski publiku i dogodine dovesti Eurosong u Hrvatsku.

Prvi veliki editorijal za časopise snimio je upravo za Story i pritom otkrio tko je zapravo Marko, samozatajni frajer o kojem svi pričaju, horoskopski Rak iz Umaga čija se glazbena karijera, unatoč godinama staža s grupom Manntra, događa tek posljednjih tjedana. Što radi nakon studija te čime je osvojio djevojku Elizabetu koja ga prati iz sjene i pomno se brine o njegovu looku, otkrio je u velikom intervjuu.

'Balansiram između anksioznog i bezbrižnog sebe, a to se često odražava i na moje projekte pa baš iz takve sredine može proizići nešto poput pjesme 'Rim Tim Tagi Dim'', priznao je.

Otkrio nam je da uživa u sportovima, a ponajviše u vježbanju u teretani i kickboxu.

'Odnedavno se okušavam i u pisanju novela pa se nadam da ćete jednom čitati psihološki triler Baby Lasagne. Volim se družiti s dragim ljudima, ali uvijek u okruženju kao što su stanovi ili parkovi, gotovo nikada klubovi', ispričao je.

Otkrio je i da mu je pisanje novela novopečeni hobi, a nada se da će se nastaviti i rezultirati plodom.

'Trenutačno najviše pišem novele zato što nisam dovoljno sposoban pisati duge romane. Shvatio sam da je ponekad teško ispričati priču ili napisati pjesmu, i za to je potrebno više stranica. Svojedobno sam volio istraživati napuštena istarska sela, igrati košarku, tenis i stolni tenis, u kojem sam čak osvojio treće mjesto na županijskom natjecanju', otkrio je.

Tko je Baby Lasagna?
Goran Čižmešija 

Priznao je da, kad je upoznao djevojku Elizabetu, nije pisao, a ni puno čitao pa je sigurno nije osvojio svojim novelama.

'Koliko moja bolja polovica cijeni moju glazbenu stranu, i meni je nepoznanica. Ipak, prije nego što itko drugi čuje moje pjesme, ona ih posluša. Dapače, često po njezinu sudu biram pjesme za album. Da joj se nije svidjela pjesma 'Rim Tim Tagi Dim', možda danas ne bih razgovarao s vama', rekao je otvoreno.

Elizabeta se bavi vizualnom umjetnošću, zbog čega nerijetko zajedno rade na raznim projektima.

'Kao i u svemu čime se odlučim baviti, podrška mi je, savjetuje me i pazi na mene. Isto vrijedi i za moju obitelj, prijatelje i bližnje', rekao je i dodao:

'Ako je u pitanju moda, tu postoji manjak stila koji nadopunjuje moja bolja polovica. Uvijek kada mi netko pohvali outfit, pohvali zapravo nju. Što se tiče lifestylea, pokušavam biti iskren i korektan, prije svega ljubazan i strpljiv. Ali više je na drugim ljudima da to procijene nego na meni.'

2599.jpg
Goran Čižmešija 

Kako kaže, iza imena Baby Lasagna nema neke velike priče.

'Želio sam da to bude nešto smiješno, jednostavno i bizarno. Možda sam podsvjesno primijetio da se mnogo modernih repera zove Baby ovo, Baby ono. Vjerojatno sam i ja zato htio biti Baby nešto, a Lasagna je zvučalo dovoljno slučajno', rekao je.

Roditelji su mu najveći kritičari, ali i najveći fanovi.

'Najveću inspiraciju vučem iz ljudskih reakcija, ponašanja, proučavanja onoga što ljudi govore, osjećaju i misle. Odmalena me fascinirala ljudska psihologija u svakom aspektu života. Baš zato najviše volim čitati Dostojevskog, kralja ruskog realizma. No ponekad inspiraciju crpim iz onog očekivanog poput slomljenog srca ili čak zacijeljenog srca. Moja apsolutno najdraža aktivnost kada ne želim biti kreativan, repetitivno je dizanje i spuštanje teških stvari, odnosno utega. Odnedavno sam prepoznao i opuštanje koje pruža sauna, od turske do finske, sve je postalo objekt želje. U svakom slučaju, ne trčim za adrenalinom, dovoljno ga mozak proizvodi tamo gdje ga ne treba biti. Uz to, volim se i družiti s mačkama', ispričao je.

Kako nam je priznao, svoje neuspjehe u prvi tren uzima k srcu i ima osjećaj kao da će ga dokrajčiti, ali već nekoliko minuta nakon poraza osjeća potrebu za ponovnim pokušajem.

Tko je Baby Lasagna?
Goran Čižmešija 

'Da samo znate koliko puta su mi glazbenici rekli 'ne' ili koliko su me puta samo ignorirali, a to boli više od 'ne'. Neuspjesi su mi vrlo dobro poznati, ali iako to zvuči loše, vrlo sam ponosan na njih. Svjestan sam da sam nakon svakog 'ne', korak bliže 'da'', rekao je.

Priznao je i kako je skinuo kilograme kad je vaga pokazala brojku 107.

'Trenirao sam nogomet, rukomet, tenis, stolni tenis, badminton, karate, budokai, jiu jitsu, kickboxing, košarku, odbojku i sigurno još nešto što sam zaboravio. U svemu tome pronalazim zabavu, mir i korist. U posljednje vrijeme sam fan teretane i njezine repetitivnosti. No kao što vidite iz priloženog, vrlo je lako moguće da će doći do promjene. Pomoć u smanjenju kilograma bila je i prehrana', rekao je.

Press Baby Lasagna

Na kraju intervjua je priznao: 'Ne volim adrenalin parkove, aqua parkove, u moru se kupam u plićem, a kad šećem prirodom, ne skrećem s puta. Neću reći da ne volim putovanja, ali najdraže mjesto na svijetu mi je dobro poznata - moja soba. U njoj imam osjećaj da imam kontrolu. Svako jutro i večer radim istu stvar. Subotom ujutro jedem krafne, a navečer pizzu. Može se reći da sam čovjek od mnogih navika, a ne od avanture. Ponekada me čak i strah naručiti neku drugu pizzu umjesto margherite.'