'Nisu neprospavane noći i količina brige ono što me najviše zakucalo kod majčinstva (a zakucalo me pošteno, svaki je tek s 3,5 krenuo spavati noć). Najviše od svega me zakucala spoznaja koliko sebe moram promijeniti, preodgojiti, da bih uopće mogla odgovoriti na potrebe jednog djeteta', rekla je glumica Marijana Mikulić (42), koja ima tri sina, Ivana, Andriju i Jakova.

Marijana Mikulić otvoreno govori o problemima u razvoju sina Jakova
Instagram 

Najmlađem, 5-godišnjem sinu, dijagnosticiran je poremećaj iz spektra autizma, a Marijana često govori o tome što su sve poduzeli kako bi njihovom sinu bilo lakše. Često kaže kako ju je njezin dječak naučio o sebi više nego ijedan učitelj, psiholog ili itko drugi.

'Uz njega postajem bolja osoba, postajem i njegovoj braći bolja mama. Još je duuug i težak put preda mnom. Puno je tu krivih postavki za reprogramirati, ali zahvalna sam ti, moj plavi dječače, što si mi otvorio oči, što me tjeraš da probijem sve barijere i postanem najbolja verzija sebe', istaknula je. 

Marijana je s obitelji prošle godine uselila u kuću koju su kupili i renovirali, ali suprug Josip trenutačno ne živi s njima. U Njemačkoj je, točnije u Berlinu, gdje će provesti godinu dana jer je dobio stipendiju zaklade Aleksander von Humboldt koja svake godine dodjeljuje stipendije stranim istraživačima koji žele provesti istraživanje u okviru neke od istraživačkih institucija u Njemačkoj. Tada su joj pratitelji pisali kako će izdržati s troje djece bez supruga.

Marijana i Josip Mikulić u braku su od 2005. te imaju tri sina.
Instagram 

'Dobro je ljudi. Nije to kao nekad kad su muževi išli, a žene ostale same brinuti o svemu po godinu dana. Nisam sama, imam ljude i sa sobom doma i u blizini. On će dolaziti, mi ćemo ići k njemu. Nisam zabrinuta ja, pa nemojte biti ni vi. Ali svakako hvala na hrpetini poruka koje sam dobila, i podrške i brige, puno mi znači', odgovorila im je. 

Kako izgleda renovirana kuća Marijane Mikulić pogledajte u galeriji: 

LUKA MIKULIĆ / FOTO STUDIO ZOKA, Instagram Obitelj se 2023. uselila u kuću koju su kupili i renovirali