Anne Hathaway na društvenim je mrežama objavila snimku na kojoj se bori s preuskom haljinom. Naime, odjenula je pripijenu kožnu haljinu s potpisom dizajnerice Donatelle Versace, a kad je sjela na kauč više se nije mogla ustati.

'Pomozite joj, ne može se micati', rekla je Donatella dok se Anne okretala po kauču i rekla: 'Dobro sam, sve je u redu! Drago mi je da ste me pozvali u Milano'.

Iako je smatraju jednom od najbolje odjevenih glumica, Anne je godinama nosila tituli 'najomraženije holivudske glumice'. Bilo je to zbog njenog govora na dodjeli Oscara 2012. godine.

Tada je Anne osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu Les Miserables.

Tijekom primanja nagrade Anne je rekla: 'Imala sam san i on se ostvario.'

U govoru je pričala o kontroverznim komentarima o mršavljenju te spomenula da je plakala gledajući sebe na ekranu. U dvije minute govora zahvalila je svojim suradnicima, kolegama i suprugu, a javnosti se njezin govor uopće nije svidio.

Anne Hathaway na modnoj reviji u Rimu
Profimedia 

Tvrdili su da se govorom pokušala prikazati kao skromna osoba te da je sve bilo previše uvježbno i neiskreno. Twitterom su se širile objave s hashtagom #IHateAnneHathaway (mrzim Anne Hathaway). Tituli najomraženije glumice pridonijela je i priča o tome da je Anne odbila nositi haljinu brenda Valentino jer je čula da će kolegica iz filma Amanda Seyfried nositi sličnu.

Titula ju je pratila godinama, a nekoliko godina poslije je objasnila što se dogodilo.

'Osjećala sam se vrlo neugodno. Nekako sam izgubila razum radeći taj film i još se nisam bila vratila u stvarnost. Tada sam morala stati pred ljude i osjetiti nešto što ne osjećam, a to je jednostavna sreća. To je očita stvar, osvojiš Oscara i trebala bi biti sretna. Nisam se tako osjećala. Osjećala sam krivnju što stojim ondje u haljini koja košta više nego što će neki ljudi vidjeti u svom životu i što sam osvojila nagradu za prikaz boli koja se još uvijek čini dijelom našeg kolektivnog iskustva kao ljudskih bića. Pokušala sam se pretvarati da sam sretna i prozivali su me zbog toga, i to jako. To je istina i to se dogodilo', rekla je u jednom intervjuu.

Profimedia Anne Hathaway voli mijenjati svoj imidž za uloge.