Švedska princeza Victoria (46) nedavno je službeno posjetila Ameriku, a tim povodom je dobila komplimente na račun mladolikog izgleda. Jedina je prijestolonasljednica na svijetu, a mnogi joj još spočitavaju što je za supruga 2010. odabrala osobnog trenera Daniela Westlinga.Upoznali su se u teretani 2002., brzo su kliknuli, iako to nije bila ljubav na prvi pogled, rekla je svojedobno princeza.

Princeza Victoria i Daniel Westling vjenčali su se 2010. i imaju dvoje djece.
Profimedia 

'Daniel i ja smo osjetili divno prijateljstvo među nama koje se tek kasnije pretvorilo u ljubav', pojasnila je princeza na press konferenciji 2009. kada su objavili svoje zaruke, a Daniel je dodao:

'Prijateljstvo je preraslo u ljubav. Među nama postoji savršena kemija'.

Njihova ljubav je prvo izazvala kontroverze i smatralo se Daniela, koji je porijeklom iz gradića Ockelbo, nedostojnim Victorije. No par se nije obazirao na osude javnosti, a ni na skeptičnost njene kraljevske obitelji.

Princeza Victoria od Švedske u braku je s pučaninom Danielom
Profimedia 

Iako nije imao 'ni kapi kraljevske krvi', Daniel je osvojio srce mlade princeze, nakon što joj je postao velika podrška u životu, a poznato je i da joj je pomogao pobijediti anoreksiju. Švedska javnost bila je uvjerena da ta veza neće potrajati, a kralj je svima dao do znanja da se ne slaže s njezinim izborom. Bez obzira na to, ostali su zajedno, a Daniel je krenuo na sate povijesti i stranih jezika. Učio je i pravila otmjenog ponašanja, kako bi se što bolje uklopio u kraljevski svijet, a na koncu ga je punac prihvatio. 

Princeza Victoria od Švedske u braku je s pučaninom Danielom
Profimedia 

Vjenčali su se 19. lipnja 2010. u  Stockholmu, na isti dan kada su se prije 34 godine vjenčali njezini roditelji. Vjenčanje je opisano kao najveće europsko kraljevsko vjenčanje još od vjenčanja princa od Walesa (sada kralja Charlesa III.) i Diane Spencer 1981.

Događaju je prisustvovalo više od 1200 gostiju, a u crkvi je bilo oko tisuću pripadnika kraljevske obitelji i uglednika iz cijelog svijeta. Daniel je dobio titulu princa, a iduće godine javnosti je potvrđeno da švedska prijestolonasljednica očekuje prvo dijete. 23. veljače 2012. rođena je princeza Estella (12), a onda 2016. i princ Oscar (8).

Princeza Victoria od Švedske u braku je s pučaninom Danielom
Profimedia 

Kao i njezina majka, Estella je u direktnoj liniji nasljedstva švedskog prijestolja. Na drugom je mjestu i jednog će dana postati kraljica Švedske. 

Victoria je rođena kao najstarije od troje djece kralja Karla XVI. Gustava i pripremana je već od svoje druge godine da jednog dana zasjedne na prijestolje. Iako se šuškalo o potencijalnom razvodu Victorije i Danijela, to su demantirali i svakodnevno dokazuju kako brak može opstati iako su došli iz potpuno 'različitih svjetova'. 

Više fotografija princeze od Švedske pogledajte u galeriji: 

Profimedia Princeza Victoria se 201O. udala za Daniela Westlinga i imaju dvoje djece