Nakon što se u nedjelju uključila u finale Dore kako bi pročitala glasove splitskog žirija, Mirta Šurjak je na Instagramu pokazala kako je u stvarnosti izgledala njena haljina i privukla veliku pažnju.

Mirta godinama radi kao sportska novinarka na HRT-u, a i njena majka Nada Šurjak bila je dugogodišnja urednica i voditeljica na HRT-u. Jedno je vrijeme zbog posla živjela u Zagrebu, a potom se vratila u rodni Split.

Svoj privatni život ljubomorno čuva, a poznato je tek da je u siječnju 2012. godine rodila kćer Dominu Kjaru. Dobila ju je s Giovannijem Rossom, bivšim nogometašem, a u jednom je intervjuu za Slobodnu Dalmaciju progovorio o njihovom odnosu.

Mirta Šurjak je voditeljica.jpg
Jadran Babić 

'U korektnim smo odnosima. Iako ne dijelimo istu sobu, to ne znači da moramo biti u svađi, prvenstveno radi zajedničkog djeteta. Sve te neke trzavice koje smo imali sada su iza nas... Normalno da čovjeku nije lako kad iziđe iz veze ili se razvede od partnerice. Ali život ide i mora se nastaviti dalje. Drago mi je što sam s Mirtom izgradio odnos kakav danas imamo. Nije lako biti samohrana majka, ali trudim se maksimalno joj pomoći u svemu', rekao je 2019. godine nakon što su se u medijima provlačili napisi da su na ratnoj nozi', rekao je.

Story Mirta Šurjak privatan život čuva od javnosti.