Princ Harry (39) izgubio je sudski spor protiv britanske vlade. Odlučeno je da mu se oduzima kraljevska zaštita, koju inače financiraju porezni obveznici. Nakon što je 2020. odstupio od kraljevske obitelji i otišao u Ameriku, britansko Ministarstvo unutarnjih poslova reklo je kako Harry više neće imati istu razinu zaštite kada je u Velikoj Britaniji.

Princ Harry izgubio na sudu, neće više imati zaštitu
Profimedia 

Vojvodi od Sussexa to se nije svidjelo jer tvrdi kako je i dalje princ pa je pokrenuo pravi postupak protiv vlade. Njegovi odvjetnici su tu odluku tumačili kao napad na princa. Sud je presudio da je odluka bila opravdana. 

Harry sa suprugom Meghan i njihovo dvoje djece živi u Kaliforniji. U više navrata je govorio kako mu je najveći problem sigurnost i kako bi volio imati zaštitu. Usporedio se s tretmanom koji je imala njegova majka Diana nakon razvoda od sadašnjeg kralja Charlesa III., Harryjeva oca. 

Princ Harry oženio je Meghan Markle da Britaniji vrati SAD
Profimedia 

Lady Di je poginula u ljeto 1997. kada je u automobilu u Parizu bježala od paparazza, a Harry je u više navrata govorio kako je u Americi morao bježati od fotoreportera pa se bojao da ne skonča tragično kao njegova majka. 

Princ Harry izgubio na sudu, neće više imati zaštitu
Profimedia 

Ovo je jedna od mnogih tužbi koje je pokrenuo princ, a nedavno je povukao tužbu za klevetu protiv 'Maila on Sunday' zbog članka o njegovu osobnom osiguranju. Daily Mail piše kako je princ povukao tužbu par sati prije nego što su njegovi odvjetnici trebali predati određenu dokumentaciju, a ističu kako će sad Harry morati platiti sve troškove koji se procjenjuju na 500.000 funti. 

Više fotografija princa Harryja pogledajte u galeriji:

Profimedia Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.