Od raka kostiju u 32. godini preminula je pjevačica Cat Janice, pravog imena Catherine Janice Ipsan.

Proslavila se početkom godine s pjesmom 'Dance You Outta My Head', koju je snimila kako bi se pobrinula za budućnost svog sedmogodišnjeg sina, a na društvenim mrežama molila je sve da joj pomognu pjesmu pretvoriti u hit.

'Htjela sam objaviti nešto zabavno i pozitivno. Moja je umjetnost sve što moram ostaviti iza sebe', rekla je.Tužna vijest o njenoj smrti objavljena je na Instagramu.

'Catherine je okružena svojom voljenom obitelji mirno ušla u svjetlost i ljubav svog nebeskog tvorca. Vječno smo zahvalni za svu ljubav koju su Catherine i naša obitelj primili tijekom zadnjih nekoliko mjeseci. Cat je vidjela kako je njezina glazba doprla do mjesta koja nikada nije očekivala i počiva u miru znajući da će nastaviti brinuti o svojem sinu kroz svoju glazbu. To ne bi bilo moguće bez svih vas. Hvala vam', poručili su njeni bližnji.

Prije smrti Janice je prava na sve svoje pjesme prenijela na sina Lorena. Njene profile na društvenim mrežama te brigu o odnosima s javnošću nastavit će voditi njezin brat.

Najavljene su i njene nove pjesme, a Cat je prije smrti rekla kad želi da budu objavljene.

Zloćudni tumor dijagnosticiran joj je prije 3 godine, kad je napipala kvržicu na vratu i otišla liječniku. Rak se 2022. godine nakon operacije, kemoterapija i zračenja povukao. Vratio joj se u lipnju prošle godine, a prije mjesec dana objavila je da joj je ostalo nekoliko tjedana života.