Kate Middleton nije se pojavila u javnosti od siječnja, kad je objavljeno da je bila na 'planiranoj abdominalnoj operaciji', zbog koje je nećemo vidjeti čak do Uskrsa. Prije toga, imala je angažmane svaki tjedan, uključujući dočeke uzvanika u Buckinghamskoj palači.

Javna nagađanja o tome gdje se ona nalazi očekivano su porasla u tjednima nakon toga, a ono što se posljednje zna je da se Middleton (42) oporavljala od zahvata u Adelaide Cottageu, rezidenciji kraljevskog para na imanju Windsor. U bolnici je nakon operacije provela više od tjedan dana.

Palača je šutjela o Kateinom oporavku nakon operacije, objavljujući vrlo malo izjava i nijednu fotografiju princeze, u nastojanju da zadrže njezinu privatnost. Gotovo mjesec dana nakon njezina izlaska iz bolnice, izvor blizak obitelji rekao je za Bazaar da Katein oporavak dobro napreduje.

Fotografi su 18. siječnja snimili Williama dok se vozi prema bolnici kako bi je posjetio, a jednom prilikom je čak dao i izjavu vezano uz Kate. 'Želio bih iskoristiti ovu priliku da vam se zahvalim i na ljubaznim porukama podrške Kate i mom ocu, posebno posljednjih dana. Svima nam to jako puno znači', rekao je.

Kate Middleton i princ William
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

S obzirom na to da kraljevska obitelj još uvijek nije dala konkretan odgovor, britanski su mediji pitali liječnika zašto misli da se Kate toliko dugo oporavlja. Kirurg George Crawford objasnio je da vrsta operacije može značajno utjecati na duljinu njezina oporavka. Napomenuo je da otvorena operacija, koja uključuje veliki rez na trbuhu, može trajati do dva mjeseca da se pacijent oporavi, stoga i nije toliko čudno da njezin oporavak traje toliko dugo.

Pogledajte više njezinih fotografija u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije