Prošlog mjeseca je princeza Kate Middleton podvrgnuta delikatnoj operaciji abdomena koja ju je udaljila iz javnog života, a njen povratak službenim dužnostima očekuje se tek u travnju. Informacije o njenom zdravlju, koje je palača davala na kapaljku, potaknule su nagađanja i zabrinutost te novinske istrage o tome što se događa s Kate.

Unatoč intenzivnom ispitivanju, britanska kraljevska obitelj bila je škrta na riječima o specifičnostima Kateinog zdravstvenog problema, što je dovelo do raznih nagađanja.

U početku su se pojavile glasine o potencijalnoj dijagnozi raka, koje je Kensingtonska palača brzo demantirala bez otkrivanja daljnjih pojedinosti. Kružila su i izvješća o tome da je princeza intubirana, no demantirana su od strane palače.

Kate Middleton ima neizlječivu bolest?
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U posljednje vrijeme sugerira se da Kate ima Crohnovu bolest, što daje potencijalno objašnjenje za njezin produljeni oporavak, ali i dalje nema službene potvrde tih glasina, piše Marca. Crohnova bolest je upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti nije poznat.

Britanski mediji pišu čak da je Meghan Markle nazvala svoju šogoricu kako bi joj pružila podršku u teškim trenucima.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea iskoristili su činjenicu da su im djeca na školskim praznicima kako bi se povukli u Sandringham, osamljeno mjesto idealno za oporavak daleko od pogleda javnosti.

Princ William i Kate Middleton.jpg
Profimedia 

Posljednje službeno priopćenje palače o Kateinom zdravlju objavljeno je 29. siječnja, a tad je rečeno da se Kate oporavlja nakon otpuštanja iz bolnice u Windsoru.

Nakon toga je Middleton navodno nastavila raditi od kuće, pod nadzorom predanog tima od dvije medicinske sestre.

Njene posljednje fotografije nastale su na božićnoj misi 25. prosinca prošle godine pa je jasno zašto se javnost brine. Pogotovo kad se uzme u obzir da je palača bila puno otvorenija oko zdravlja kralja Charlesa, kod kojeg je otkriven rak.

Posljednja pojavljivanja Kate Middleton u javnosti prije operacije pogledajte u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije