Princ i princeza od Walesa trebali bi razmisliti o priopćenju kojim bi ponovno umirili javnost koju je uznemirila vijest o njenoj operaciji 16. siječnja. Iako je operacija prema priopćenju kraljevske palače bila planirana, odbijanje otkrivanja više podataka o zdravstvenom stanju Kate Middleton pokrenulo je niz glasina, pa čak i one da se bori s rakom.

Posljednji put javnost je Kate Middleton vidjela na Božić, a Kensingtonska palača do sada je izdala samo dva priopćenja o njezinom zdravstvenom stanju. Zbog toga se kraljevski stručnjaci boje da je njeno stanje gore nego što je objavljeno.

Što se događa sa zdravljem Kate Middleton?
Instagram 

U prvom, objavljenom 17. siječnja, otkriveno je da je bila podvrgnuta 'planiranoj abdominalnoj operaciji' i da se očekuje da će biti odsutna iz javnosti do poslije Uskrsa. Druga izjava, objavljena dva tjedna kasnije, otkrila je da je otpuštena iz bolnice kako bi nastavila svoj oporavak kod kuće i da on 'dobro napreduje'.

Sada, na pola procijenjenog razdoblja oporavka i dva mjeseca od njezinog posljednjeg pojavljivanja u javnosti, palača bi trebala razmisliti o uvjeravanju javnosti da je sve u redu, tvrdi glavni kraljevski dopisnik Newsweeka Jack Royston.

'Princeza od Walesa se još uvijek oporavlja, još je nismo vidjeli, još uvijek nismo vidjeli njezinu fotografiju. Počinjem se pitati bi li za kraljevsku obitelj bilo dobro da objave nešto snimljeno u mirnom obiteljskom okruženju, samo da uvjere ljude da je sve u redu', rekao je i dodao da bi tako spriječili glasine.

kate middleton, kralj charles, princ william, camilla parker
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Newsweek je kontaktirao Kensingtonsku palaču za komentar njegovih navoda.

Otkako je objavljeno da je operirana, na internetu su se pojavile brojne špekulacije o Kateinom zdravstvenom stanju.

'Princeza od Walesa cijeni zanimanje koje će ova izjava izazvati', objavila je palača 17. siječnja.

'Nada se da će javnost razumjeti njezinu želju da održi što je moguće više normalnosti za svoju djecu; i želi da njezini osobni medicinski podaci ostaje privatni, Kensingtonska palača će, stoga, dati ažurirane informacije o napretku Njezinog Kraljevskog Visočanstva samo kada postoje značajne nove informacije za podijeliti', dodano je u priopćenju.

To se dogodilo 29. siječnja.

Što se događa sa zdravljem Kate Middleton?
Instagram 

'Princeza od Walesa vratila se kući u Windsor kako bi nastavila svoj oporavak od operacije. Dobro se oporavlja. Princ i princeza žele se zahvaliti cijelom timu Londonske klinike, posebno predanom medicinskom osoblju, na brizi koju su pružili. Obitelj Wales i dalje je zahvalna na dobrim željama koje su primili iz cijelog svijeta', poručili su.

Princ William je nedavno nastavio svoje javne obveze nakon što ih je privremeni pauzirao dok se Kate oporavljala.

U nedjelju se princ ispričao zbog Kateinog nedolaska na dodjelu godišnjih filmskih nagrada BAFTA, na koju je redovito dolazila.

'Žao mi je što Catherine nije ovdje. Ona jako voli dodjelu BAFTA', rekao je.

Dodao je da nikad nije pogledao manje nominiranih filmova nego ove godine.

Osim Kateine ​​operacije i oporavka, monarhija se suočila s još jednim medicinskim problemom. Naime, kralju Charlesu je dijagnosticiran rak, a najnovije informacije o tome možete pročitati ovdje.

Posljednja pojavljivanja Kate Middleton prije operacije pogledajte u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije