Bivša hrvatska manekenka Matea Hohnjec u prošlosti se suočila s brojnim skandalima, a u javnost je dospjela kada se 2012. godine u njezinom stanu 18-godišnjakinja predozirala od ecstasyja. Matea je tada dobila godinu dana zatvora, a danas živi mirnim i povučenim životom.

Sestra nekadašnje Miss sporta Stefany Hohnjec sada je u sklopu HRT-ovog dokumentarca 'Treći život' odlučila progovoriti o svojoj mladosti, ali i životu iza rešetaka. Kako kaže, imala je lijepo djetinjstvo, a njen prvi dečko upoznao ju je sa svijetom droge.

'Došla sam iz Poreča u veliki Zagreb, pun svega. Počele su me privlačiti krive i pogrešne stvari. Još je veći grad, više mogućnosti za izlaske, konzumiranje droge i raditi probleme.. To je taj svijet gdje ili ga ti iskoristiš ili on tebe. Počela sam konzumirati droge i izlazila. Živi se luksuzno, fino se oblači, dobri auti , dobri restorani, sve nešto dobro, ali nije dobro. U svom životu sam osuđena za tri kaznena djela, prvo je bilo davanje prostorije za konzumiranje droge, krivotvorenje novčanica i pokušaj pljačke', rekla je.

Matea Hohnjec i Stefany Hohnjec danas žive život u vjeri.
Instagram 

Nakon izlaska iz zatvora dugo se borila s depresijom, a stručna pomoć, točnije, lijekovi, tvrdi, nisu joj pomogli te je utjehu pronašla u - vjeri.

'Ja sam htjela i pokušala naći normalan posao kao svi normalni ljudi, pa sam radila u jednoj mjenjačnici u Poreču i u jednoj trgovini, ali jednom kad si osuđen ti si pred ljudima uvijek osuđen. Ne daju ti šansu. Na kraju ti uvijek ostane ova kriminalna obitelj, njima se uvijek možeš vratiti. Oni su i nakon svega toga tu za tebe, dok ti drugi okrenu leđa', rekla je sada.

Podsjetimo, problematična Matea prije par godina je istjerana iz crkve Eufrazijeve bazilike u Poreču te joj je zabranjen ulazak. Nekontroliranom dernjavom i vikom u crkvi završila je s prekršajnom prijavom iz Zakona o prekršajima protiv narušavanja javnog reda i mira.

'Nažalost, ničega se ne sjećam. Oduvijek ulazim u takva stanja, imam reakcije koje se zovu opsjednuće. Tako reagiram na misu i molitve. Svi su znali da mi se tako nešto događa i to nije prvi put da sam vikala na misi', rekla je Matea za Glas Istre.

Kako Matea izgleda danas pogledajte u galeriji:

Instagram Matea Hohnjec