Mnogi se i dalje sjećaju kontroverznog televizijskog showa 'Toddlers and Tiaras' koji je svojevremeno izazivao mnogo kritika u javnosti zbog neprikladnog prikazivanja i promoviranja djece. Poznato je da su u Americi dječja natjecanja ljepote popularna, a mnoge majke ih vide i kao priliku da svojim kćerima omoguće svjetliju budućnost te ih učine modelima i manekenkama.

Nažalost, djeca nerijetko prolaze kroz pravu torturu kako bi, po nerealnim standardima, izgledala 'savršeno', a sve je to je na svojoj koži osjetila i Eden Wood.

eden wood
Lorenzo Ciniglio / Polaris / Profimedia 

Danas 19-godišnja djevojka bila je proglašena za najljepšu djevojčicu Amerike, nosila je titulu najljepše djevojčice na svijetu, a 300 je puta pobijedila na natjecanjima ljepote. Imala je samo dvije godine kada ju je u taj svijet natjecanja i glamura uvela njezina majka Mickie, a svijet glamura donio joj je poseban teret i nimalo uobičajeno djetinjstvo.

Naime, njezina majka Mickie je toliko bila opterećena da je djevojčicu tjerala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a naposljetku ju je tjerala da pije energetska pića kako bi bila dobro raspoložena i uvijek nasmiješena. Djevojčica je redovito morala odlaziti i u solarij. Inzistirala je da malena Eden uvijek bude dotjerana i našminkana, sa savršenom frizurom i odjevena u damske haljine od tila.

No, sve se to odrazilo na zdravlje djevojčice kod koje su se pojavile učestale jake glavobolje kao i problemi s probavom.

Kasnije se ispostavilo da ju je majka često tukla kako bi kod Eden 'stvorila otpor prema stresnim situacijama'. Majka je dobila ozbiljno upozorenje da će joj socijalne službe uzeti kćerkicu ako ne prestane sa zlostavljanjem. Osim toga, i malena Eden Wood je odlučila prestati s natjecanjima kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu.

Danas se bavi modelingom, ali ne u tolikoj mjeri kao nekada, dobila je ulogu u nekoliko filmova, a napisala je i autobiografsku knjigu.

Trenutno je na Instagramu prati nešto više od 75 tisuća obožavatelja, a posljednja objava datira s kraja ožujka kad je otputovala u Rim.

Više njezinih fotografija iz vremena kontroverznog natjecanja, pogledajte u našoj galeriji:

Instagram Toddlers & Tiaras