Devedesetih slavna glumica Emma Thompson i njezin suprug, također glumac, Kenneth Branagh, bili su jedan od hollywoodskih it parova. Njihova ljubav bila je predmet žudnje milijuna, a svako pojavljivanje u javnosti izazivalo bi oduševljenje i divljenje. Mnogi su njihovu ljubav smatrali gotovo filmskom, pa ne čudi što je vijest da se razvode stigla kao grom iz vedra neba.

Emma Thompson i Kenneth Branagh imaju propali brak iza sebe
Profimedia 

Iako isprva nisu željeli govoriti o razlozima prekida, kasnije su isticali da su im rasporedi bili prenatrpani, a onda se vrlo brzo doznalo da je u ljubavnoj vezi s njihovom kolegicom Helenom Bonham Carter.

Svi obožavatelji jednog od najromantičnijih božićnih filmova svih vremena 'Prava ljubav' sigurno se sjećaju scene u kojoj Karen otkriva da je njezin dugogodišnji suprug u izvanbračnoj aferi. Dok pronalazi kutiju s nakitom za koju je mislila da je namijenjena njoj, suze joj teku niz lice i suočava se s užasnom istinom da joj muškarac kojeg voli više nije vjeran.

Helena Bonham Carter i Kenneth Branagh bili su u vezi 5 godina
Profimedia 

Glumica Emma Thompson, koja je utjelovila taj snažan lik, nakon dugih 15 godina od filma prisjeća se zašto je uspjela tako uvjerljivo dočarati tužnu situaciju. Naime, nedugo prije snimanja filma Thompson je u privatnom životu doživjela slično iskustvo.

Nju i supruga Kennetha Branagha dugo su nazivali zlatnim parom britanske scene, a onda je sve pokvarila njegova afera s glumicom Helenom Bonham Carter. Zbog toga je 1995. Emma podnijela zahtjev za razvod i okončala šestogodišnji brak, nakon čega je dugo bila slomljena srca i bila u depresiji.

Vjenčanje Emme Thompson i Kennetha Branagha
PA / PA IMAGES / PROFIMEDIA 

'Toliko sam već vježbala plakanje u spavaćoj sobi, pa izlaske u javnost s vedrim licem. Pokupila sam komadiće svog srca i stavila ih u ladicu' objašnjava Emma, koja se našalila na svoj račun i istaknula da postoje određene sličnosti između nje i Helene.

'Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta i plače dobro je poznata većini žena. To je nešto kroz što je puno nas prošlo. Nakon razvoda od Kennetha osjećala sam se užasno. Bila sam povrijeđena, pa znam kako je to pronaći ogrlicu koja zapravo nije namijenjena tebi', rekla je 58-godišnjakinja. 

Emma Thompson i Greg Wise u braku su 27 godina
Profimedia 

Emma je ipak pronašla sreću te se kasnije udala za producenta Grega Weissa, s kojim je dobila kćer, a kasnije je posvojila dječaka iz Ruande. Često je isticala da joj je upravo on vratio vjeru u ljubav i spasio je od tuge.