Meteorologinja Tanja Renko u srijedu je zadnji put pripremila svoju vremensku prognozu za HRT, u kojoj je najavila promjenjiv i svjež ostatak tjedna.

Nakon gotovo 20 godina staža u DHMZ-u i dugogodišnje suradnje s HRT-om, omiljena prognostičarka odlučila je napustiti meteorologiju i slijediti svoju novu znanstvenu ambiciju.

Kako doznaje Jutarnji list, planira se baviti se fizikalnom medicinom i pokazati u kojim je sve područjima fizika primjenjiva.

Redakcija emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' na dirljiv način oprostila se od svoje suradnice, koja pred televizijskim kamerama nije skrivala suze.

Tanja Renko.
HRT Screenshot 

Inače, Tanja je svoj prvi meteorološki izvještaj za HRT pripremila je 19. lipnja 2006. za 'Jutarnju kroniku' Hrvatskog radija. Godinu dana kasnije, 10. srpnja 2007. godine, premijerno je nastupila na HTV-u, u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Tijekom svog meteorološkog staža prošla je sve poslovne stepenice - od vježbenice je postala voditeljica Službe za vremensku prognozu i opasne pojave DHMZ-a te skoro svakog tjedna, uz podršku obitelji (supruga i dva sina), marljivo pripremala meteo izvještaje za HRT.