Američka glumica Olivia Munn prošlog mjeseca otkrila je da joj je dijagnosticiran rak dojke, a tužnu vijest podijelila je na svom Instagram profilu.

'U veljači 2023. godine, trudeći se biti proaktivna oko svog zdravlja, obavila sam genetski test koji provjerava 90 različitih kancerogenih gena. Bila sam negativna na sve, uključujući i BRCA (najpoznatiji gen raka dojke). Moja sestra Sara je također bila negativna. Nazvale smo jedna drugu i dale si peticu putem mobitela. Iste zime sam išla na mamografiju. Dva mjeseca kasnije dijagnosticiran mi je rak dojke', napisala je tada.

Glumica, mnogima najpoznatija po ulogama u filmovima 'Predator' i 'X-Men: Apocalypsa', otkrila je i da je u samo 10 mjeseci bila na čak četiri operacije, a 30 dana nakon biopsije podvrgnula se duploj mastektomiji. Olivia je sada u razgovoru za People otvorila dušu o svom zdravstvenom stanju i otkrila kako se osjećala kada se prvi put vidjela nakon teške operacije.

'Prvi put sam se vidjela i bila sam u šoku. Bilo je nevjerojatno teško. Kad sam došla kući, skinula odjeću i ponovno se pogledala u ogledalo, bila sam potpuno shrvana. Jako mi je drago što sam dobila priliku boriti se. Znam da mnogi ljudi koji su se našli u istoj situaciji to nisu mogli učiniti. Zbog toga sam jako zahvalna', rekla je pa otkrila kako se jedno vrijeme predomišljala hoće li se podvrgnuti duplom mastektomiji.

'Imala sam sjajne doktore, ali ponekad je ipak bilo pregovaranja što učiniti. Ali drago mi je da jesam. Želim si dati najbolju priliku da zadržim dijelove sebe koje mogu zadržati'.

Podsjećamo, Olivia je krajem 2021. rodila sina Malcolma Hiepa, kojeg je dobila s komičarem Johnom Mulaneyem. Nakon što se saznalo da je Olivia trudna, počele su kolati priče kako razvedeni John nije dugo čekao da napravi dijete drugoj. Onda se doznalo kako John uopće nije razveden te da je još u braku s Annom Marie Tendler. Komičar je tada izjavio da će učiniti sve što može da se razvod ubrza.

Više fotografija Olivie i Johna pogledajte u galeriji:

Instagram, Profimedia Olivia Munn i John Mulaney