Kraljevska obitelj napokon ima razloga za osmijeh. Prošlog četvrtka su princ William i njegov 10-godišnji sin, princ George, prisustvovali nogometnoj utakmici na stadionu Villa Park u Birminghamu kako bi bodrili svoj omiljeni tim, Aston Villu. Otac i sin su smijali i pljeskali tijekom cijele utakmice, koja je završila pobjedom Aston Ville.

Bio je to zasluženi predah za Williama. U proteklih nekoliko mjeseci morao se stoički nositi s lošim vijestima nakon što je i njegovoj supruzi, princezi Kate Middleton, i njegovom ocu, kralju Charlesu III, dijagnosticiran rak u razmaku od nekoliko tjedana.

princ william
OLI SCARFF / Avalon / Profimedia 

Otada princ William (41) obavlja trostruku dužnost - zamjenjuje i Kate i Charlesa tijekom službenih pojavljivanja, a istovremeno brine o djeci, Georgeu i njegovoj mlađoj braći i sestri, princezi Charlotte (8) i princu Louisu, 5, dok njihova mama prolazi preventivnu kemoterapiju.

William je također krenuo i sa svojim prvim javnim angažmanima, pa je tako posjetio dobrotvornu organizaciju u Surreyju prije očekivanog odlaska u centar za mlade u zapadnom Londonu. Princ se susreo s volonterima i pomogao im napuniti kombije hranom, koju su dijelili lokalnim grupama.

Njegova posjeta imala je za cilj istaknuti i problem bacanja hrane. 'Smanjenje bacanja hrane ima značajane prednosti za okoliš, uključujući smanjenje emisija iz odlagališta koje pridonose klimatskim promjenama', poručili su iz palače.

Više njegovih fotografija pogledajte u galeriji:

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Princ William viđen prvi put u javnosti nakon vijesti da mu otac, kralj Charles III. ima rak