'Samo je filmski izrežirana fotografija dostojna oproštaja od našeg dragog filmskog znalca, kolege i prijatelja Daniela Rafaelića', stoji u opisu na službenoj Facebook stranici emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

Povjesničar filma i redatelj je dugih 11 godina bio dio spomenute HRT-ove emisije unutar koje je imao rubriku 'Mala škola filma'. Učio je gledatelje o raznim nepoznanicama iz svijeta filma i na zanimljiv način ga približio svima. Rođen je 1977. u Makedoniji, a osnovnu i srednju školu je pohađao u Zagrebu. Diplomirao je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon završenog poslijediplomskog studija hrvatske povijesti, upisao je i poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti. 

Zlata Muck Sušec, Davor Meštrović
Facebook 

'Sada i on kreće u nove životne i profesionalne izazove, pa se zasad, nadamo se ne zauvijek, opraštamo. Sretno i očekujemo pokoje javljanje iz novog doma', napisali su njegovi kolege sa seta. Inače, filmski znalac pohvalio se doktoratom iz egiptologije i emisiju napušta jer kreće u avanturu na obali Nila. Preselit će se u Egipat, ali ne zna se na koliko dugo. Stoga su mu voditelji Zlata Muck Sušec i Davor Meštrović rekli kako očekuju da će se vratiti u emisiju i da će ponovno uživati u filmskim minutama. 

Tko je Daniel Rafaelić?
Story 

Daniel je dvije godine bio i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a onda je na pola mandata dao ostavku. Rekao je kako je otišao jer više nije mogao gledati grabež sredstava između filmaša, koji se kolju na najružnije načine... Autor je knjige 'Kinematografija u NDH' te suautor knjige 'Hramovi oteti Nilu'. 

Od 2010. je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta redovito držao tri izborna kolegija: Film kao povijesni izvor-film i propaganda, Stara povijest na filmu, Srednji vijek na filmu dočim. Od 2013. na Odsjeku za psihologiju započinje s predavanjima Psihopatologija i film.

Više o voditeljima emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', pogledajte u galeriji: 

Facebook Emisija traje već 32 godine, a vodile su je brojne TV zvijezde