Prošlo je gotovo četiri mjeseca od smrti glazbenika Jurice Popovića, a njegova životna partnerica, Matija Vuica, svako toliko na društvenim mrežama objavi nešto u njegovu čast. Sada se prisjetila koliko su Jurica i ona obožavali prirodu i drveća.

'Dan je Planete Zemlje, mi djeca s Predolca- brda iznad Metkovića, proveli smo djetinjstvo igrajući se po stablima, provlačeći se kroz bunkere davno iskopane kroz Predolac i Šibanicu, skupljajući šišarke s borova, trčeći po travnjacima, bosi....u velikom gradu tražili smo svoja stabla i parkove da ne izgubimo tu ljubav prema majci Zemlji, a koju nam ona stostruko vraća.

A moj Jurica, on je svaki slobodni trenutak koristio da hoda bos po Zrinjevcu, Strossu ili maksimirskoj šumi...i gleda u sunce.. 'Uzemlji se i zagrli stablo'- stablo će znati, trava će znati, Zemlja će znati....Snimio Robert Gašpert za Story jedne, ne tako davne godine, kad je planeta bila bogatija za jednog istinskog ljubitelja prirode', napisala je Matija.

Podsjetimo, Matija i Jurica skupa su bili četiri desetljeća. Upoznali su se u rodnom Metkovću, na šetalištu kraj Neretve, gdje su svi izlazili u to vrijeme. Matija je za Juricu u više navrata rekla da je on poput ljekovitog čaja, a Popović je za Vuicu rekao kako je ona tamjan koji rastjeruje loše vibracije.

Više fotografija Matije i Jurice pogledajte u galeriji:

Story, Vedran Peteh i Ognjen Karabegović Pjevač je godinama u vezi s Matijom Vuicom