'Bože, ako ne mogu biti pobjednik, neka budem borac', jedan je od postulata kojim se vodi Nina Badrić, istinska glazbena diva koja je bez puno razmišljanja odlučila sudjelovati u hvalevrijednoj inicijativi Denim Day u organizaciji Storyja i Ženske sobe. Tim povodom 51-jednogodišnja glazbenica govorila je o problemu seksualnog nasilja i uznemiravanja, a osvrnula se i na svoju karijeru koja je bila protkana svakojakim mutnim i opasnim tipovima koje je uspjela izbjeći te postati jedna od naših najcjenjenijih pjevačica - isključivo zahvaljujući talentu! Karizmatična i duhovita Zagrepčanka, koja je na naše snimanje za novi broj magazina Story došla nasmijana, otkrila je i koliko je u njoj ostao one zaigrane i mlađahne Nine, koliko život proživljava s emocijom te zašto u svibnju jedva čeka predstaviti pjesme s novog albuma #onokad.

Nina Badrić
Goran Čižmešija Jakna i hlače REPLAY, naušnice PATRIZIA PEPE, SVE DESIGNER OUTLET CROATIA

Story i Udruga Ženska soba i ove godine zadnje srijede u travnju obilježavaju Denim Day, ovaj put to je 24. travnja, kojim se podržavaju žrtve seksualnog nasilja, a riječ je o najdugovječnijoj kampanji za prevenciju i edukaciju o seksualnom nasilju. Dan se obilježava odijevanjem trapera čime se referira na tragičan događaj koji se u Italiji dogodio 90-ih godina kada su uske jeans hlače postale alibi za silovanje. Kako ćete vi iskazati podršku žrtvama na taj dan i kakve vas emocije obuzmu kada čujete da se na ovakve užase iznova mora upozoravati, objašnjavati i problematizirati?

U svemu tomu pozitivno je što je to tema o kojoj se danas mnogo hrabrije i glasnije govori, što postoje udruge i institucije koje štite žrtve, a i živimo u vremenu koje obilježavaju društvene mreže na kojima je velika podrška svim žrtvama seksualnog i svakog drugog nasilja. Osobe koje su proživjele traume žive nesagledivu štetu u životu pa je jako važno da imaju podršku i empatiju svih nas.

Story_16_24042024_m.png
Story 

S obzirom na porazne statistike, barem u Hrvatskoj posljednjih godina - počevši od zastrašujućeg femicida, silovanja, do seksualnog uznemiravanja - što mislite, kako i što sve treba mijenjati u društvu da bi se ovakve devijacije svele na minimum?

Zastrašujuće su statistike i jako me žalosti svaki takav slučaj koji ostaje neriješen, nesankcioniran, zaboravljen ili samo još jedna podatak u statistici. Zakoni bi trebali biti vrlo jasni i sud bi trebao promptno reagirati. Osobe koje su pretrpjele zlostavljanje ranjena su i oštećena strana, a sporost sustava dovodi do nepovjerenja u institucije. Žrtvama je pomoć momentalno potrebna. Zato su potrebne mnoge udruge kao što je Ženska soba. Oni koji to nisu proživjeli možda ne razumiju kakav je to strah za vlastiti život ili živote svoje djece. Na žalost, mnoge su žene vlastitim životima platile svoju borbu.

Faris Pinjo

Faris Pinjo_RG (3).JPG
Robert Gašpert 

'Evo me iz šopinga, ponovio sam se samo za vas. Važno snimanje za Story', dočekao nas je nasmijani 28-godišnji glumac i pjevač Faris Pinjo u omiljenom baru i slastičarnici u središtu Zagreba. Zarazno dobre energije i s prstohvatom autentičnog bosanskohercegovačkog humora, Faris nam je ispričao koliko mu je život ispunjen otkako se preselio u Zagreb.

Trenutačno dobiva komplimente za izvedbe u showu 'Tvoje lice zvuči' Nove TV, snima film, radi u kazalištu i priprema nove pjesme sa svojim bendom. U intervjuu za novi broj magazina Story osvrnuli smo se i na njegov odnos s bivšom suprugom Tarom Thaller, a nije nam ni demantirao ni potvrdio ljubavnu vezu s glumicom Anom Uršulom Najev, zvijezdom serije ‘Kumovi’.

Story_16-24_1200x900_PR-clanak (1).png
Story 

Uz ove i druge inspirativne priče, Story donosi čitateljima i DAR - PBZ Card Premium Visa shopping kupone! Story kuponi s popustima iskoristivi su od 24. do 30. travnja i donose popust od 30% u više od 500 trgovina diljem Hrvatske.

PLUS POSEBNA POGODNOST! U subotu, 27. travnja, očekuje vas i poseban PBZ Card Premium Visa Happy Day! Samo tog dana za plaćanje PBZ CARD Premium Visa karticom ostvarite dodatne uštede – čak 40% popusta na odabrane artikle.

Novi broj potražite na kioscima od 24. travnja.