U subotu nas očekuje finale emisije 'Zvijezde pjevaju'. Za pobjedu će se natjecati: koreograf i redatelj Igor Barberić i Ivana Kindl, paraolimpijac i najtrofejniji hrvatski sportaš Mihovil Španja i Goran Bošković, glumica Dea Presečki i Dino Petrić.

Nedavno smo povodom toga razgovarali s voditeljicom emisije, Barbarom Kolar. Pitali smo ju osjeća li tremu pred tako velike emisije unatoč toliko odrađenih 'utakmica u nogama'.

Barbara Kolar.
Instagram 

'Nisam od tremaša i uopće se ne slažem s uobičajenom tvrdnjom da je trema u mom i sličnim poslovima nužna. Osjećam veliku odgovornost i još veću radost što imam priliku sudjelovati u projektu koji ljudima donosi puno zabave, smijeha i dobrih osjećaja.

Uvijek se uz to nastojim maksimalno dobro pripremiti i nekako mi se čini da sve to zajedno tom neugodnom osjećaju paralizirajućeg straha ne ostavlja dovoljno prostora za život. Trema me “opere” samo ako sam u (ne)prilici javno raditi nešto za što se - subjektivno ili objektivno, potpuno nevažno - ne smatram dovoljno kompetentnom', ispričala je.

Barbara Kolar i Duško Ćurlić zajedno vode 'Zvijezde pjevaju'
Screenshot/HRT 

Barbara spomenutu emisiju posljednjih 17 godina vodi s kolegom Duškom Ćurlićem. Pitali smo ju druže li se i privatno.

'Kad god se ukaže prilika, no to je nažalost ipak - vrlo rijetko. Kave su najčešće vezane uz pripreme za neki projekt, što ne znači da iako počnu kao poslovni sastanak ne završe kao prijateljska ispovjedaonica i tračaonica, haha', kazala nam je Barbara.