Potraga za ljepotom oduvijek je bila predmet fascinacije, često podložna promjenama trendova i individualnih percepcija. Dok koncept ljepote ostaje subjektivan, intrigantna formula ukorijenjena u zlatnom rezu potaknula je rasprave o proporcijama ljudskog tijela i njihovoj privlačnosti. U svijetu u kojem slavne osobe često postavljaju standarde ljepote, nije ni čudo da su ljudi znatiželjni tko ima 'najsavršenija' tijela prema ovom jedinstvenom pristupu.

'Zlatni rez', često nazivan i božanski omjer, stoljećima je zaokupljao umjetnike, arhitekte i matematičare. Njegova prisutnost u prirodi i umjetnosti daje mističnost konceptu. Primijenjen na ljudsko tijelo, ovaj omjer se pretvara u specifične proporcije za koje se kaže da su estetski ugodni.

Donosimo vam listu od 9 poznatih žena koje prema znanosti imaju najljepše tijelo. 

Salma Hayek - 88%

Ljepota Salme Hayek simfonija je zapanjujućih elemenata koji se bez napora isprepliću, stvarajući zadivljujuću privlačnost koja nadilazi vrijeme.

Salma Hayek
Profimedia 

Nisu samo njezini fizički atributi ono što definira njezinu ljepotu, već i način na koji se drži s nepokolebljivim samopouzdanjem.
To samopouzdanje zrači iznutra, pojačavajući njezin vanjski šarm i čineći je očaravajućom figurom u carstvu ljepote.

Salma Hayek
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Bilo da krasi ekrane ili se pojavljuje u javnosti, ljepota Salme Hayek odjekuje kao skladan spoj individualnosti, karizme i bezvremenske ljupkosti koja nastavlja osvajati srca diljem svijeta.

Elle MacPherson - 88,3%

Elle Macpherson poznata je po bezvremenskoj ljepoti i zavidnoj tjelesnoj građi. Njezina blistava koža, očaravajuće plave oči i legendarna plava kosa učinile su je simbolom elegancije.

Poznate žene s najljepšim tijelom na svijetu
Story 

Uz njezin zadivljujući izgled, njena posvećenost dobrom zdravlju i kondiciji pridonijela je njezinom izvanrednom tijelu.

Elle Macpherson
Profimedia 

Kao uspješna manekenka i poslovna žena, nastavlja inspirirati mnoge svojim holističkim pristupom ljepoti, naglašavajući važnost unutarnje i vanjske dobrobiti.

Cameron Diaz - 91%

Cameron Diaz odiše živopisnom i prirodnom ljepotom koja se sviđa mnogima. Njezin zarazan osmijeh, izražajne oči i zlatni uvojci definiraju njezin šarm.

Cameron Diaz u opuštenom izdanju
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim njezinih fizičkih atributa, Cameronino blistavo samopouzdanje i prizemna osobnost doprinose njezinoj privlačnosti.

Cameron Diaz
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Proslavljena glumica i zagovornica prirodnog izgleda tijela, osnažuje druge da prihvate svoju jedinstvenost. Njena ljepota nadilazi površinu, utjelovljujući autentičnost i samopouzdanje koji istinski osvajaju i nadahnjuju, piše Stil

Katy Perry - 92%

Katy Perry može se pohvaliti ljepotom koja prkosi konvencijama, slaveći individualnost bez pardona. Njezina boja kose koja se neprestano mijenja, od jarke plave do hrabre ljubičaste, odražava njezinu neustrašivu kreativnost.

Poznate žene s najljepšim tijelom na svijetu

S očima u kojima se krije cijeli svijet emocija i blistavim osmijehom koji je zarazan, Perryna privlačnost leži u njezinoj sposobnosti da prihvati različite stilove, a da pritom nepogrešivo ostane svoja.

Katy Perry
CAPR / Backgrid UK / Profimedia 

Ona potiče pozitivan pogled na tijelo, govoreći protiv nerealnih standarda. 

Kelly Brook - 92,9%

Kelly Brook je zapanjujuće utjelovljenje ljepote koja nadilazi konvencije. Njezina zaobljena figura prkosi uskim idealima, zrači samopouzdanjem i samoprihvaćanjem. Uz bezvremensku privlačnost, njezini raskošni smeđi uvojci graciozno padaju, uokvirujući crte lica koje pričaju priče o eleganciji i šarmu.

Kelly Brook
Profimedia 

Brookeino prihvaćanje njezinih prirodnih oblina dovodi u pitanje društvene norme, nadahnjujući nebrojene pojedince da s ponosom prigrle svoja tijela. Njezina ljepota nije ograničena na trendove; to je dokaz snage autentičnosti.

Kelly Brook
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U svijetu koji je često opsjednut savršenstvom, ona odiše istinskim šarmom koji duboko odjekuje. Osim njezinih fizičkih atributa, Brookeina karizma i toplina stvaraju auru koja nadilazi površno, prikazujući ljepotu kao spoj jedinstvenosti i samopouzdanja koji doista prkosi običnom.

Marilyn Monroe - 94%

Marilyn Monroe ostaje vječna ikona čija ljepota prkosi vremenu. Njezina platinasto plava kosa i  crvene usne sinonimi su za privlačnost, utjelovljujući bit vintage holivudskog glamura.

Marilyn Monroe
Profimedia 

Osim njezinih fizičkih atributa, njeno zapanjujuće samopouzdanje i ranjivost ispred kamere oživjeli su njezinu ljepotu na način koji odjekuje i danas. Njezina figura pješčanog sata izazivala je norme svog doba, redefinirajući standarde ženstvenosti.

Marilyn Monroe rođena je 1926. godine
Profimedia 

Marilynina ljepota nije samo estetika; to je simbol osnaživanja i prihvaćanja vlastite senzualnosti bez isprike. U svijetu trendova koji se stalno mijenjaju, njezino je naslijeđe podsjetnik da je istinska ljepota spoj individualnosti, samopouzdanja i bezvremenske karizme koja nastavlja osvajati srca i umove.

Helen Mirren - 95,6%

Helen Mirren personificira ljepotu koja nadilazi godine i očekivanja. Njezina srebrna kosa, koja graciozno ukrašava njezino elegantno držanje, dokaz je njezina gracioznog prihvaćanja prolaska vremena.

Helen Mirren
Profimedia 

S očima koje nose mudrost i blistavim osmijehom koji odražava dobro proživljen život, Mirenina ljepota izvire iz njezinog unutarnjeg samopouzdanja. Ona prkosi društvenim normama pokazujući da ljepota nije ograničena na mladost, već da cvjeta sa zrelošću. Mirenin prikaz autentičnosti i njezino odbijanje da se prilagodi uskim standardima dovodi u pitanje konvencionalnu definiciju ljepote.

Helen Mirren
HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim iznimnih osobina, njezina snaga i inteligencija osvjetljavaju njezinu auru. Mirenina ljepota oličenje je samopouzdanja, simbol prihvaćanja životnog puta i podsjetnik da je istinska privlačnost remek-djelo individualnosti koje se stalno razvija.

Kim Kardashian - 96,3%

Kim Kardashian utjelovljuje modernu ljepoticu koja je ostavila neizbrisiv trag u popularnoj kulturi. Njezina besprijekorna šminka, crte lica i isklesano tijelo postavili su nove standarde u svijetu ljepote i mode.

Poznate žene s najljepšim tijelom na svijetu
Profimedia 

S upečatljivim očima koje otkrivaju i ranjivost i odlučnost, kao i njezinim prepoznatljivim tamnim pramenovima, privlačnost Kardashian leži u njezinoj sposobnosti da se ponovno izmisli, a da pritom nepogrešivo ostane Kim. Redefinirala je standarde tijela, slaveći svoje obline i prihvaćajući svoju jedinstvenost. Kardashianina ljepota prihvaća vlastitu moć, samouvjereno rušeći granice i stvarajući trendove koji odjekuju milijunima.

Poznate žene s najljepšim tijelom na svijetu
Profimedia 

Osim glamura, njezin poduzetnički duh i utjecaj pokazuju da ljepota može biti katalizator uspjeha. Bilo kroz šminku ili samoizražavanje, Kardashianina priča o ljepoti spoj je odvažnosti, individualnosti i novog duha koji je transformirao koncept moderne privlačnosti.

Scarlett Johansson - 96,4%

Utjelovljuje bezvremensku ljepotu koja osvaja kroz stoljeća. Sa svojim prigušenim glasom i očaravajućim pogledom, ona posjeduje očaravajuću privlačnost koja ostavlja trajan dojam.

Scarlett Johansson
Story 

Njezina zlatna kosa uokviruje lice koje se neprimjetno mijenja između nevinosti i snage. Njena ljepota prkosi kategorizaciji, jer bez napora prelazi iz klasične elegancije u oštru privlačnost. Izvan njezine vanjštine, njezine uloge i predanost odjekuju, odražavajući njezinu inteligenciju i suosjećanje.

Scarlett Johanson
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Redefinirala je modernu ženstvenost prigrlivši vlastiti identitet i zalažući se za ravnopravnost spolova. Johanssonova ljepota nije samo duboka; to je složena tapiserija svestranosti, dubine i osnaživanja koja nastavlja oblikovati percepciju i nadahnjivati divljenje.